Соломія Вітвіцька нагородила донорів, які рятують життя українських військових

Соломія Вітвіцька нагородила донорів, які рятують життя українських військових

У суботу, 14 червня, Україна відзначила Міжнародний день донора

Поділитися:

У суботу, 14 червня, Україна відзначила Міжнародний день донора. Із цієї нагоди Асоціація молодих донорів України організувала масштабну акцію "Краплина життя – це я" у Києві, Дніпропетровську, Львові, Івано-Франківську, Чернівцях, Хмельницькому. У столиці акція відбулася біля Арки Дружби народів.

Ведучою заходу стала зірка "1+1" Соломія Вітвіцька. Вона сподівається, що така зустріч надихне українців активно долучитися до доброї справи. Соломія Вітвіцька та представники Асоціації молодих донорів України нагородили найактивніших донорів. Підтримала цінним внеском розвиток донорського руху і меценат, голова Клубу успішних жінок Наталія Нетовкіна.

"Я щиро дякую всім, хто допомагає, ділиться своєю кров'ю та рятує життя інших людей. Сьогодні, після сумних новин зі Сходу, особливо важлива суспільна увага до героїв-донорів та наше єднання. Донори - це славні бійці в тилу. Вони також працюють на перемогу України. Сьогодні мій чоловік Влад також, як і десятки свідомих молодих людей, зареєструвався під час акції до бази донорів, і тепер йому повідомлятимуть, коли йому буде необхідно здати кров. Кожен донор, здавши одну міру крові, може врятувати двох людей", - сказала  Вітвіцька.

Зараз в Україні донорської крові вкрай не вистачає, адже на одного українця припадає тільки 8 з половиною мілілітрів зданої крові. А це значить, що за потреби тільки кожен п'ятий пацієнт отримає донорську кров у разі потреби. А у Європі та США донорами готові стати 60 людей із тисячі. А в Україні - тільки 18.

Телеканал "1+1" постійно долучається до надважливих заходів з розвитку донорства в Україні. У березні цього року відомі телеведучі завітали до "Охматдиту" та подарували апарат центрифугу для заготівлі компонентів крові. А до Дня донора 67 співробітників каналу просто в офісі, у спеціально облаштованому кабінеті, здали понад 20 літрів крові, що дорівнює ста врятованим життям.