Знову заморозки в Україні: яку погоду очікувати найближчими днями

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Знову заморозки в Україні: яку погоду очікувати найближчими днями
Getty Images

Нестабільна погода: синоптики пояснили, що очікувати цього тижня.

Поділитися:

Весна цього року регулярно готує нам сюрпризи. Від шортів до курток, кожні кілька днів українцям доводиться змінювати свій гардероб. Хоча Великдень здебільшого був теплим, тепер синоптики знову прогнозують холоди і попереджають про небезпеку. Що потрібно знати про наступні кілька днів, розповіідає Вікторія Гнатюк у ефірі ТСН.

Метеорологи попереджають, що в ніч на 9 травня в Україні, крім півдня, Закарпаття і Прикарпаття, на поверхні ґрунту будуть заморузки від 0 до 5° тепла, і зазначають, що це перший рівень небезпеки. Нагадаємо, перший рівень небезпеки означає, що погодні умови можуть бути потенційно небезпечними для населення, інфраструктури та навколишнього середовища. Основні рекомендації під час сильного вітру: всі вікна будинків потрібно щільно закрити, прибрати з незаскленних балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні. Надворі триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев. У разі потреби сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті, уникати перебування поблизу великих дерев, а також не паркувати поруч із ними свій автотранспорт. Нагадаємо, що 6 травня у Києві та області вирувала шалена негода, пронеслися зливи та град, сильний вітер поламав дерева.

Водночас, синоптики розповіли, коли все ж таки можна діставати літні речі. Зокрема, Наталія Діденко у своєму телеграмі назвала конкретні дати. Найближчої ночі заморозки ймовірні на півночі та заході України, у ніч на 9 травня та на 10 травня заморозки поширяться на більшу частину території України, крім південної частини. Антициклон із північного заходу Європи відсуває опади з нашої території, тому дощі на півдні та сході затримаються лише найближчої ночі, а  впродовж 9 травня переважатиме повсюди суха погода. У Києві можливі заморозки, але дощів не передбачається, свіжа погода протримається до кінця тижня. На провідну неділю в Україні буде помірно тепло +15+20°, 12 травня переважно без опадів, але вдень невеликий дощ пройде в північних областях України. Тож, будьте обережні, і під час негоди дотримуйтесь рекомендацій по безпеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Новини по темі