Трендовий макіяж на осінь 2022: збираємо косметичку за порадами гримера

Модний осінній макіяж 2022: поради від гримера в "Сніданку. Вихідний"
Pexels/KarenLaårkBoshoff

Який макіяж буде в тренді цієї осені? 

Поділитися:

Судячи з модних показів, у цьому сезоні можна спокійно вдаватися до експериментів. Наприклад, модний дім Versace продемонстрував образ з вибіленими бровами на контрасті темного макіяжу очей. А Valentino та Saint Laurent віддали перевагу яскравим відтінкам фіолетового, блакитного та рожевого. Яким же має бути трендовий осінній макіяж 2022 та що покласти у косметичку? Про це у програмі "Сніданок. Вихідний" детально розповіла гример Марина Семенченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стереотипи у макіяжі: чи має колір тіней відповідати кольору очей? Чи правда, що тональна основа не дозволяє шкірі дихати (коментує візажист-стілист)

1. Тональний крем на осінь 2022

Коли сходить засмага, каже гример Марина Семенченко, тон шкіри стає тьмяним. Саме тому нам потрібен легкий тональний крем, рум'яна та пудра.

"Якщо зверху додамо рум'яна, буде взагалі свіжачок. Пудру використовуємо зовсім трішки в зоні під очима, тому що там тональний крем найбільше скатується протягом дня", - поділилася Марина Семенченко.

2. Тіні та туш на осінь 2022

Ще один важливий акцент осіннього макіяжу — тіні. Трендовим відтінком у цьому сезоні став металік. Обирати колір гримерка радить за своїм смаком:

"Це може бути золото, срібло, бронза. Просто кремові тіні можемо нанести пальчиком. З осіннім гардеробом це буде особливо гармонійно поєднуватися".

Не варто використовувати яскраві кольори туші. Краще обрати чорну. Блондинки також можуть спробувати коричневу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила макіяжу: як правильно наносити тіні

3. Натуральні брови 

Що ж до брів, то візажисти продовжують віддавати перевагу натуральності. Рекомендується уникати чорних ліній та темних відтінків.

“Не перенавантажуйте брови. Просто заповніть пробіли, якщо вони є, тінями або олівцем".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стереотипи в макіяжі: візажист розвінчує 5 міфів про косметику

4. Осінній макіяж губ  2022

Ідеальна помада для осіннього макіяжу - зволожуюча. Для яскравих експериментів підійдуть варіанти класичного червоного, вишневого та бордового відтінків.

"Для більш спокійного щоденного образу достатньо бальзаму для губ. Можна трошки олівчиком натурального кольору підкреслити контур. Якщо це яскрава помада, спочатку малюємо контур олівцем, заповнюємо все і тільки потім зверху наносимо помаду. Оберіть матову помаду, якщо важлива стійкість. Якщо ж губи сохнуть протягом дня, тоді беріть зволожуючу", - поділилася порадами Марина Семенченко.