Україна восени: ТОП-5 найдивовижніших місць для відвідування

Де відпочити в Україні восени 2023
Unsplash

Куди поїхати в Україні восени?

Поділитися:

Хоч більшість людей надають перевагу відпусткам улітку, проте подорож восени може подарувати не менш яскраві спогади та враження. Саме час пакувати валізи та спланувати поїздку до найяскравіших місць України! Пропонуємо добірку визначних місцевостей, які точно вразять вас своєю осінньою атмосферою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 туристичних місць у Карпатах, які варто відвідати кожному

1. "Софіївка", Умань, Черкаська область

Про "Софіївку" чув чи не кожен українець. Цей дендрологічний парк заслужено вважають одним із чудес України. "Софіївка" неймовірна у кожну пару року, та восени є надзвичайно мальовничою. Тут ви зможете годинами блукати в оточенні багряно-жовтих дерев та пам'яток в античному стилі. Окрім оригінального парку, зовсім поруч функціонує "Нова Софіївка", що приваблює туристів локаціями в азійському та фольклорному стилях.

2. Шацькі озера, Волинська область

Однією з найчарівніших природних локацій для відпочинку в Україні є Шацькі озера. Тут розташоване найглибше озеро країни — Світязь, яке приваблює всіх любителів риболовлі та веслування. На Шацьких озерах ви зможете відпочити від міського гомону та на кілька днів стати одним цілим з природою. Радимо скористатися послугами кемпінгу — тоді ваш відпочинок стане по-справжньому гармонійним та релаксуючим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 нетипових місць Львова, які варто відвідати

3. "Тунель кохання", Клевань, Рівненська область

На Рівненщині розташований український "тунель кохання". До 2017 це місце було єдиним свого роду в усьому світі.  Це — зелений тунель у лісовому масиві, утворений через рух поїздів. На своєму шляху через ліс локомотив з вагонами збиває гілки дерев, кущів. Восени багряна колірна гама тунелю кохання додає ще більшої чарівності локації. Беріть свою другу половинку та хутчіше рушайте сюди — Клевань стане ідеальним романтичним ретритом.

4. Кам'яне село, Коростенський район, Житомирська область

Найзагадковіше місце Житомирської області, яке туристи охрестили "українським Стоунхенджем". Достеменно невідомо, як кам'яні брили опинилися в цій місцевості. Одна з гіпотез стверджує, що блоки сюди приніс льодовик, а за іншою — це залишки скель, які колись існували на цьому місці. Легенди оповідають, що колись тут відбулася битва між Богом та Сатаною. Хай там як, але Кам'яне село точно вартує вашої уваги восени. Воно може стати певним місцем сили та дати можливість для активного відпочинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 цікавих місць у Києві, які варто відвідати кожному

5. Яремче, Івано-Франківська область

Місто набуло популярності завдяки великій кількості туристичних принад, що розташовані в ньому. На вас чекають Скелі Довбуша, річка Прут, водоспад Пробій, гуцульська дерев'яна церква святого Іоанна Милостивого, гора Маковиця та багато інших цікавих місць. Осінь стане ідеальною порою для підкорення низки гірських вершин, на які багате Яремче та навколишні села.

Жіночих купе побільшає: Укрзалізниця додає нові купе в українських поїздах, дивіться подробиці в "Сніданку з 1+1", який виходитиме з 6 листопада з 6:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна" та на YouTube.

Новини по темі