Всесвітньовідомий курорт чи озеро на Віниччині: чи зможете ви відрізнити мальовничі місця України (тест)

Як добре ви знаєте мальовничі місця України: тест.

Поділитися:

Україна має чимало мальовничих куточків, які з легкістю можна переплутати з найвідомішими світовими курортами. Пропонуємо перевірити, як добре ви знаєте дивовижні місця нашої країни. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 визначних місць Миколаєва

Тунель кохання на Рівненщині чи у китайському місті Наньцзін?

Тунель кохання

Фото: Unsplash

Узбережжя Мальдіви чи село на Вінниччині?

Узбережжя

Фото: Unsplash

Католицький костел у Києві чи у Мілані?

Костел

Фото: Unsplash

Парк сакури у Токіо чи в Ужгороді?

Сакура

Фото: Unsplash

Замок Паланок у Мукачеві чи німецький Замок Бурґгаузен?

Замок

Фото:  Jaquesverlaeken

 

poll_content_994

 

Пропонуємо детальніше розглянути кожне місце та його особливість. Правильна відповідь — у кінці статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначні місця Києва: що подивитись в столиці на вихідних

Мальовничі місця України

1. Тунель кохання у Клевані, Рівненська область. 

На фото: Клевань. 

Тунель кохання – це мальовнича зелена арка, що утворилася з дерев, які ростуть обабіч залізничної колії поблизу селища Клевань Рівненської області. Тунель має довжину близько 4 кілометрів і ширину близько 7 метрів. Крони дерев, що переплітаються, утворюють дивовижний зелений коридор, який стає все більш популярним місцем для туристів.

2. Черепашинці, Вінницька область

На фото: Мальдіви. Світлина Черепашинців:

Черпашинці

Фото: instagram.com/kirillkash49

Черепашинецький кар'єр — це затоплений кар'єр граніту, розташований у селі Черепашинці Вінницької області. Він став популярним місцем відпочинку завдяки своїй мальовничій красі. Вода в кар'єрі має бірюзовий колір, що робить його схожим на тропічні лагуни. Водойма має скелясті береги та піщані пляжі, які приваблюють туристів з усієї України. 

3. Костел святого Миколая у Києві.

На фото: Київ.

Римо-католицький храм, розташований у центрі Києва на вулиці Великій Васильківській. Костел Святого Миколая збудований у стилі неоготики. Він має фасад з двома вежами та високим шпилем. Фасад оздоблений скульптурами святих, а також вітражами. Будівництвом костелу займався "київський Гауді" Владислав Городецький. Інша його відома робота — Будинок з химерами.

4. Парки з сакурою в Ужгороді.

На фото: Ужгород.

Ужгород відомий своїми мальовничими парками та садами, де навесні розквітають сакури. Наприклад, Ботанічний сад Ужгородського національного університету – це один із найстаріших ботанічних садів України. Тут можна побачити понад 4000 видів рослин, у тому числі й сакури. Найкращий час для відвідування ботанічного саду – це квітень-травень, коли дерева цвітуть найпишніше.

5. Замок Паланок у Мукачеві

На фото: Німеччина. Світлина Паланку:

Мукачево

Фото: Юрій Крилівець

Величний середньовічний замок, розташований на горі вулканічного походження в місті Мукачево Закарпатської області. Він є одним із найвідоміших і найвідвідуваніших замків України. Історія замку Паланок сягає XI століття. За свою довгу історію він був власністю угорських королів, трансильванських князів, австрійських імператорів. Замок пережив багато облог і штурмів, але ніколи не був здобутий.

Отож, правильна відповідь — 3 фото були зроблені в Україні.

Новини по темі