Фільм «Щедрик» на «1+1 Україна» став кращим українським премʼєрним фільмом тижня на телебаченні

Фільм Щедрик на 1+1 Україна став кращим українським премʼєрним фільмом тижня на телебаченні

Премʼєра «Щедрика» стала кращою програмою дня на «1+1 Україна».

Поделиться:

У Святвечір на телеканалі «1+1 Україна» відбулась успішна ТБ-премʼєра художньої стрічки «Щедрик». За аудиторією 18-54 (50+) рейтинг стрічки склав 1.6%, частка - 6.8%, що зробило премʼєру кращою серед українських фільмів у цей святковий день і навіть тиждень. Окрім того, премʼєра «Щедрика» стала кращою програмою дня на «1+1 Україна».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяні традиції, національні прем’єри та історичні екскурси: що покаже у різдвяно-новорічний період телеканал “1+1 Україна”

Стрічка режисерки Олесі Моргунець-Ісаєнко за сценарієм Ксенії Заставської стартувала в кіно в січні 2023 року й здобула неабиякий успіх серед глядачів. Це історія про три родини, які живуть під одним дахом на межі зіткнення імперій, у безвиході окупації та пастці Другої світової війни. Українська, єврейська та польська сім’ї однаково відчули на собі утиски як Третього Рейху, так і карального режиму СРСР. У безвиході поневолення українська родина приймає до себе дітей, батьки яких стали жертвами окупантів, та самовіддано оберігає їх, наче власну донечку Ярославу. Дівчинка понад усе мріє примирити увесь світ завдяки українському «Щедрику», який намагаються стерти з її пам'яті. Та слова святкової пісні ведуть до світла у суцільному мороці німецького та радянського поневолення.

Ролі у стрічки виконали: зірка серіалу “Жіночий лікар” Андрій Ісаєнко, Яна Корольова, Поліна Громова, Євгенія Солодовник, Христина Ушицька, Йоанна Опозда, Андрій Мостренко. Спільне виробництво України (Ама Віжн) та Польщі (Stewpool), дистрибʼютор - FILM.UA Distribution.

Новости по теме