Руслан Сенічкін розповів які фейки про Революцію Гідності використовує російська пропаганда

Сніданок з 1+1
06:30
Будние
Руслан Сенічкін розповів які фейки про Революцію Гідності використовує російська пропаганда

Руслан Сенічкін поділився власною історією з Революції Гідності та нагадав про вічнозелені фейки російської пропаганди. 

Поделиться:

Ведучий “Сніданок з 1+1 Руслан Сенічкін в рамках інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації, яка реалізується 1+1 Media та Smart Angel, поділився власною історією з Революції Гідності та нагадав про вічнозелені фейки російської пропаганди. 

Вічнозелені фейки - це ті фейки, які живуть в інформаційному просторі вже довгий час, і росіяни їх постійно підживлюють. Одним з таких є і наратив про те, що Революція Гідності – переворот радикалів, які захопили владу за допомогою вбивств, і спрямований на те, аби перетворити Україну на антиросію почав просочуватися в медіапростір ще з 2013 року, кожного разу додаючи нові тези.

“У людини, котра брала участь у Революції Гідності, або на власні очі бачила всі події - такі наративи викликають обурення та гнів. Я був на Майдані з 30 листопада. Як громадянин та журналіст. Заради того, щоб світ побачив, що ж відбувається насправді. Мої колеги були скрізь, іноді без захисної амуніції. Після 19 січня 2013 року, коли почала горіти вулиця Грушевського, професія журналіста виявилася дуже небезпечною. "Беркут", снайпери, невідомі стрілки цілилися як у звичайних протестувальників, так і у журналістів. Одягати жилети та каски з написом «преса» виявилося небезпечним. Але їх одягали, брали до рук камери, мікрофони та виконували професійний обов'язок. Як результат – кілька десятків поранених і, на жаль, кілька загиблих колег…” - каже ведучий. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто володіє інформацією, той краще розуміє світ: оновлений “Сніданок з 1+1” виходитиме у новий час

Руслан Сенічкін наголошує: інформаційна війна є вкрай важливим елементом протистояння між країнами, тому варто ретельно перевіряти всю інформацію, яку ви споживаєте та вмикати критичне мислення.  Наративи кремля про Революцію Гідності лише один із прикладів того, як росія всіляко намагається виправдати своє вторгнення в Україну, прикриваючись “громадянською війною” та “погромом”.  

Новости по теме