Шашлик без шкоди для здоров'я: як правильно готувати та вживати

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієтолог радить, як зменшити шкідливість страви та з чим її поєднувати.

Поделиться:

Наближаються вихідні й багато з нас, користуючись перевагами літа, в черговий раз виберуться на природу з родиною/друзями на шашлик.

Та дієтолог Галина Незговорова зазначає, що всі ці сезонні приємнощі – не привід забути про збалансоване харчування.

ЯК ПРАВИЛЬНО ГОТУВАТИ ТА ВЖИВАТИ ШАШЛИК

1. Якщо ви плануєте шашлик на обід або вечерю, обов’язково поснідайте.

Голодування під час очікування готовності страви тільки підвищує ризик переїдання, – запевняє експерт.

2. Корисний шашлик – правильно приготований.

Для вашого організму буде найкраще, якщо ви самостійно вимочите м’ясо для шашлику в легкому маринаді, наприклад – кефірі.

Із м’яса обирайте нежирну свинину, телятину, індичку чи курку.

До речі, дієтолог радить спробувати приготувати рибу на грилі (чудово смакує сібас, дорадо чи лосось). Дуже корисно, головне – не пересмажити.

3. На гарнір обирайте зелень, листові салати, свіжі овочі, а також невелку кількість цільнозернового хліба.

4. З фруктів найкраще засвоюватимуться на пікніку яблука, апельсини, груші, сухофрукти чи несолоні  горішки (в невеликій кількості).

Вони легко замінять на природі тортики, тістечка та інші «некорисні» солодощі.

5. Спрагу краще втамовувати чистою, негазованою  водою, натуральним соком, морсом або домашнім  лимонадом.

6. Перерви між прийомами їжі не мають бути коротшими за 1 годину. В цей час краще прогулятися,  покататися на велосипеді, пограти в волейбол чи інші рухливі ігри. Так ви зменшите кількість калорій для засвоєння.

7. Не забудьте взяти з собою на природу аптечку, чи 2-3 препарати, що полегшують травлення.

Якщо вам раптово стало зле після прийому їжі – випийте велику кількість чистої води, щоби спровокувати блювоту та оперативно звільнити шлунок.

Новости по теме