Ведучий Руслан Сенічкін став амбасадором осінніх курсів української мови від Всеукраїнського руху «Єдині»

Сніданок з 1+1
06:30
Будние
Амбасадором осінніх курсів української мови від руху Єдині став Руслан Сенічкін

Ведучий "Сніданку з 1+1" Руслан Сенічкін став амбсадором осінніх курсів української мови, створених проєктом «Єдині».

Поделиться:

Ведучий ранкового проєкту «Сніданок з 1+1», що транслюється на телеканалах 1+1 Україна, ТЕТ та в YouTube Руслан Сенічкін став амбасадором осінніх курсів української мови, створених проєктом «Єдині», та закликав доєднуватися до ініціативи всіх, хто бажає вдосконалити дикцію, навчитися добирати колоритні слова тощо. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ви маєте це спробувати: найкращі осінні рецепти Руслана Сенічкіна

«Українська мова — інструмент збереження себе та української ідентичності. Ми наблизились до розуміння цієї важливості як ніколи. В історичній перспективі це має велике значення для нас усіх. Нині захисники й захисниці відвойовують право жити далі, весь світ має знати, хто такі українці й що таке Україна. Якраз мова доводить світу, що така нація, як українці, існує. Для мене надзвичайно важливо доєднатися до Всеукраїнського Руху «Єдині», аби продовжувати плекати в собі Україну та мотивувати інших вивчати українську», — додає Руслан Сенічкін.

Для того, аби пройти безоплатне навчання на граматичному курсі або курсі підтримки в переході на українську мову, необхідно зареєструватися за цим посиланням: https://yedyni.org/

Старт — 6 листопада. Долучитися до курсів можна з будь-якої точки світу. Мета Всеукраїнського Руху «Єдині» — допомогти 1 000 000 людей перейти в комунікації на українську мову до кінця 2024 року.

До слова, з липня 2023 року Рух збільшив кількість розмовних клубів української мови наживо на деокупованих територіях: Херсонщині та Харківщині. 

У вересні група 1+1 media в межах масштабної комунікаційної кампанії «Плюсуй українську» підписали меморандум про співпрацю зі Всеукраїнським Рухом «Єдині», в межах якого консолідація зусиль буде спрямована на популяризацію української мови та культури. 

Новости по теме