Спеціально для зйомок нового серіалу "Шпиталь" на "1+1 Україна" побудували павільйон у 453 квадратних метри

Шпиталь
Павільйон у 453 квадратних метри: як знімали медичну драму "Шпиталь"

Як знімали новий український серіал "Шпиталь": нові подробиці.

Поделиться:

Вже сьогодні, 11 грудня о 20:30 на телеканалі “1+1 Україна” відбудеться прем’єра нової медичної драмиШпиталь. Це історія про лікарів та добровольців з різних куточків світу, які об’єднують свої сили в Україні, щоб рятувати життя. У новій стрічці зіграли відомі українські актори: Лілія Цвелікова, зірка “Жіночого лікаря” Олександра Епштейн, Ілля Пономаренко, Костянтин Октябрський, Сергій Кияшко, Ігор Рубашкін та ведучий “Сніданку.Вихідний” Олександр Попов.

Серіал "Шпиталь"

За сюжетом, у польовому шпиталі працюють разом українські та закордонні спеціалісти з Ізраїлю, Польщі, США — всі вони відмовилися від спокійного життя, щоб допомагати й рятувати життя тих, хто постраждав від військових дій. Кожен день у шпиталі — це складні випадки та надія на краще. Пацієнтами є як воїни, які героїчно боронять Україну, так і цивільні. Кожен з них має власну історію, нерідко засновану на реальних подіях. Поміж глухих звуків війни, шпиталь стає місцем, де народжуються нові життя, де у болісних обставинах може зародитися навіть кохання. 

“Це велика відповідальність знімати серіал про події, які ми зараз переживаємо. Ми не зосереджувалися суто на медичних проблемах, а шукали способи, які допоможуть вилікувати вражені війною душі українців. У шпиталі не тільки лікують. Тут народжуються, закохуються, дружать, мріють та вірять у беззаперечну перемогу. Нам хотілось показати лікарів, які приїхали з різних куточків світу та стали родиною, об’єднавшись заради допомоги та порятунку”, — каже режисер, Володимир Мельниченко.

Серіал "Шпиталь"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Актор серіалу “Шпиталь” на “1+1 Україна” Сергій Кияшко розповів, як вивозив доньку з окупованого Херсона

Зйомки серіалу проходили у Києві, на території однієї з найбільших кіностудій в Україні - Victoria Film Studios. Польовий шпиталь, який глядачі побачать на екранах — це спеціально побудований павільйон, над яким працювала творча команда з десяти людей. Художники працювали над створенням шпиталю майже місяць. На майданчику працював медичний консультант, який допомагав відтворити реальні умови польового шпиталю.

Зйомки серіалу "Шпиталь"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Культові українські рок-музиканти написали музику для нового серіалу "Шпиталь" на "1+1 Україна"

Справжнім викликом для команди став пошук медичного обладнання, адже його важко дістати — щось брали в оренду, а щось доводилось купувати. Так, наприклад, для зйомок серіалу придбали старенький апарат УЗД, який після закінчення проєкту буде використаний на іншому знімальному майданчику. Крім основного павільйону на території розміщені два великі намети, які слугують зоною відпочинку для героїв серіалу. Загальна площа павільйону — 453 квадратних метри.

Зйомки серіалу "Шпиталь" фото

Серіал "Шпиталь"

Дивіться прем’єру медичної драми "Шпиталь" з 11 грудня, з понеділка по четвер, о 20:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новости по теме