Як вберегти себе від недобросовісних дантистів: пояснює експертка у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Як бути обережними і не нашкодити собі під час прийому у стоматологічній клініці?

Поділитися:

 Лікар-стоматолог Ольга Бондаренко у "Сніданку з 1+1" ділиться порадами: 

"Якщо ви приходите до клініки, обов’язково треба заповнювати бланки і вказувати необхідну інформацію по вашому здоров’ю. Правда дає лікарю повністю зрозуміти з чим він стикається".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У трьох областях України перевищено епідемічний поріг: чи запровадять карантин

Експертка відзначає, що алергіки повинні пройти проби на анестетики. А загальна седація повинна проводитись виключно під наглядом анестезіолога і з чітким регламентом необхідних аналізів 

"Першочергово це електрокардіограма, загальний аналіз крові, аналіз крові на цукор і коагулограма, тобто аналіз на згортання крові".

Прості процедури, як пломбування чи реставрацію варто робити без седації, а під місцевим знеболювальним. 

Як йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1", у Кривому Розі 14-річний хлопчик помер після походу до стоматолога. Хлопцю видалили зуб у місцевій клініці. Повернувшись додому після операції, пацієнту стало зле. Головна лікарка стверджує, що процедура виконувалась суворо за стандартами та підліток був у нормі після видалення. Наразі по справі ведеться слідство для встановлення причини смерті. Подібні випадки трапляються не вперше. Раніше стало відомо про загибель 5-річної дитини у Львові, якій провели операцію видалення молочного зуба під загальною анестезією. А місяць тому на Рівненщині 50-річна жінка померла прямо у стоматологічному кріслі під час седації.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що відомо про інноваційний метод лікування раку: дізнавалися у "Сніданку з 1+1"

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі