Як правильно харчуватися восени: що можна їсти та в якій кількостіУ програмі "Сніданок з 1+1" дієтолог Галина Незговорова розповіла про корисні властивості калини та правила її зберігання.

За словами дієтолога, ягоди калини містять удвічі більше вітаміну С, ніж цитрусові. Для забезпечення добової норми, достатньо лише 1 ст. л. ягід. 

Крім того, тонізуючу дію калини порівнюють з кавою, – переконує експерт.

Снідати і худнути: Коли та що варто їсти на сніданокКОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ КАЛИНИ

1. Знижує холестерин у крові.

2. Покращує роботу серця.

3. Попереджає розвиток анемії.

4. Стимулює апетит.

5. Покращує сон.

Калину не рекомендують при гострому запаленні шлунка та кишечника, гіпотонії, подагрі й індивідуальній непереносимості.

ВІДВАР З ЯГІД КАЛИНИ

Допоможе при застуді та хронічних захворюваннях легеневої системи.

ВІДВАР З КОРИ КАЛИНИ

Застосовують при хронічних захворюваннях шкіри та підвищеному потовиділенні.

Сік здавна використовують як жовчогінний та сечогінний засіб, а в косметології – як омолоджувальний, – каже дієтолог.

Плоди калини використовують для покращення самопочуття хворих на цукровий діабет і для повернення гармонії при депресії.

За словами експерта, найкраще заморожувати калину. До речі, при заморожуванні та сушінні гіркота калини втрачається.

Нагадаємо, що нещодавно дієтолог назвала, які продукти треба їсти щодня.