У програмі Сніданок з 1+1 продовжується серія рецептів холодних перших страв, які тонізують у літню спеку. Цього разу Руслан Сенічкін поділився рецептом бурякового холодного супу.

Інгредієнти:

2 літра води

2 огірка

4 редиски

1 ст. л. цукру

2 варених буряка

4 варених картоплини

2 варених яйця

1 ст. л. яблучного оцту

зелень та часник за смаком.

Спосіб приготування вегетаріанського холодного супу із буряка:

  1. Нарізану кубиками картоплю варіть до готовності. Бульйон з картоплі не виливаємо, на його основі готуємо суп.

  2. Зваріть буряк, натріть на крупній терці. Щоб зберігся смак і колір, додайте 1 ст. л. цукру та 1 ст. л. оцту. Додайте буряк до картоплі.

  3. Наріжте кубиками огірки, редиску та додайте до супу.

  4. Насамкінець, додайте кубиками нарізані яйця та зелену цибулю.

Холодний буряковий суп надзвичайно популярний у всіх країнах світу. Існує близько 50 рецептів цієї страви. Тож фантазуйте та готуйте на здоров’я!

Дивіться також нашу підбірку літніх супів: болгарський таратор на кефірі, томатна окрошка та холодний суп з огірків та цукіні.