Вакцинація при хронічних захворюваннях: чому пацієнтам з групи ризику треба робити щеплення від коронавірусу в першу чергу (пояснює експерт)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Чи можна пацієнтам з хронічними хворобами робити щеплення від COVID-19? Експерти пояснюють: не тільки можна, а й треба.

Поділитися:

Вакцинація проти COVID-19  пацієнтів з хронічними хворобами – доволі чутлива тема. Адже, з одного боку експерти наголошують, що саме їм щеплення потрібно робити в першу чергу, з іншого – ці пацієнти часто бояться йти на вакцинацію. У «Сніданку з 1+1» медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова пояснила, чому не варто боятися робити щеплення людям з групи ризику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи безпечні та ефективні вакцини проти COVID-19 та чому реакція на щеплення – це добре, пояснює медична експертка UNICEF

Катерина Булавінова зауважила:

«Якщо пацієнт має основне захворювання, це не причина, щоб не робити щеплення. Навпаки, це причина, щоб негайно зробити вакцинацію проти COVID-19. Адже вакцину першочергово придумали саме для таких пацієнтів, для груп ризику. Всі країни світу в першу чергу вакцинують саме людей з хронічними хворобами».

Катерина Булавінова пояснює, що у людей із супутніми хворобами коронавірус протікає зазвичай набагато гірше, ніж у інших пацієнтів, і має гірші наслідки для роботи усього організму. А вакцинація не впливає жодним чином на перебіг основного захворювання: не загострює його так, як може зробити це коронавірус. Тому вибір в сторону вакцинації тут очевидний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через скільки часу після перенесеного коронавірусу треба вакцинуватися та чи треба попередньо перевіряти антитіла: коментує медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова

Медична експертка ЮНІСЕФ звертається до пацієнтів з групи ризику:

«Якщо Ви старше за 65 років або людина будь-якого віку, яка має бронхіальну астму, цукровий діабет, онкологічне захворювання, Ви перенесли операцію на серці, страждаєте на гіпертонію, маєте будь-яку іншу хронічну хворобу, не зволікайте: негайно вакцинутеся від COVID-19».

Дивіться, як медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова розповіла про вакцинацію від коронавірусу людей старше 60 років:

Нагадуємо, окрім інформаційної кампанії, яка покликана стимулювати населення вакцинуватися, 1+1 media проводить велику кількість заходів з популяризації вакцинації проти COVID-19. Нещодавно стартувала власна соціальна кампанія  «Вакцинуйся. Разом ми сильніші». Для працівників компанії та родичів колег було проведено дві хвилі вакцинації в офісі. 

ФОТО: pixabay.com/ronstik

Новини по темі