«Здійсни мрію»: ведучі «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін та Людмила Барбір провели кулінарний майстер-клас для вихованців ліцею-інтернату

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Майстер-клас від ведучих Сніданку з 1+1 для вихованців ліцею-інтернату

Людмила Барбір та Руслан Сенічкін провели кулінарний майстер-клас для дітей з ліцею-інтернату у межах проєкту «Здійсни мрію».

Поділитися:

У межах проєкту  «Здійсни мрію» ведучі «Сніданок з 1+1» на 1+1 Україна Руслан Сенічкін та Людмила Барбір провели кулінарний майстер-клас для вихованців Київського обласного ліцею із селища Володарка. 

Руслан Сенічкін

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розіграш у "Сніданку з 1+1": як отримати подарункову корзину від "Королівський смак"

До події долучилися діти, які опинились у складних життєвих обставинах, – перебували неподалік зони бойових дій, вибиралися з окупації тощо. 

«Хоча ми не вперше проводимо такі майстер-класи, але кожного разу це дуже бентежно. Всі дітки різні, в кожного своя історія. За короткий час нам вдалося познайомитися, посміятися, обмінятися яскравими враженнями. Радію таким зустрічам. Вони дають промені світла та мотивують не здаватися та мріяти», — зазначила Людмила Барбір, ведуча «Сніданок з 1+1».  

Загалом на базі Київського обласного ліцею діє гурток з кулінарної майстерності, він функціонує за підтримки громадської спілки «Освіторія» в межах проєкту «Перша професія». Завдяки цій ініціативі діти з дитячих будинків і колишніх шкіл-інтернатів можуть опанувати навички першої професії та в майбутньому заробляти собі на життя. 

«”Перша професія найдушевніший проєкт Освіторії. Ми співпрацюємо з багатьма закладами освіти в Україні, відкриваючи для дітей гуртки, професійні студії, де вони опановують навички прикладної професії кулінарна майстерність, крій та шиття, перукарство, столярна майстерність та багато інших. Для дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах, це дуже важливо. Зокрема, для їхньої подальшої соціалізації в суспільстві та реалізації можливостей», — пояснює Інна Іванова, керівниця проєкту. 

Сніданок

Під час зустрічі ведучі разом з учнями готували корисні овочеві оладки з капусти, моркви та селери (за рецептом ведучої «Сніданку з 1+1» Валентини Хамайко), та молочні коктейлі. 

«Нещодавно ми готували такі самі овочеві оладки в ефірі проєкту “Сніданок з 1+1”. Тож коли дізнались про зустріч з дітками, подумали, що їх і приготуємо разом — рецепт нескладний, дітям має сподобатись. До того ж на таких зустрічах головне не приготування, а саме спілкування. Діти круті! Пишаюся, що саме вони і є наше молоде покоління, яке будуватиме новітню Україну. Вони були зацікавлені, хотіли більше дізнатися про телевізійний процес і зсередини подивитися на те, як все влаштовано. Ставили нам багато запитань. Думаю, їм навіть вдалося відчути себе ведучими, бо вони самостійно керували процесом та найголовніше — експериментували, не боячись робити помилки. Вийшла дуже смачна зустріч», — підкреслив Руслан Сенічкін, ведучий «Сніданку з 1+1».  

Сніданок

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати дитині взимку: Валентина Хамайко поділилася рецептами для малечі (ексклюзив)

Наприкінці майстер-класу вихованці закладу отримали символічні подарунки від команди «Сніданку з 1+1» та проєкту 1+1 media — «Здійсни мрію», а також авторську кулінарну книгу від Руслана Сенічкіна, аби надалі учні обласного ліцею могли готувати нові цікаві й корисні страви. 

Переглянути, як пройшов майстер-клас можна на YouTube-каналі проєкту «Сніданок з 1+1» за цим посиланням

Нагадуємо, що 6 грудня 2023 року, у день Святого Миколая, 1+1 media перезапустили благодійний проєкт «Здійсни мрію», прагнучи розповідати про дітей, які наближають нашу перемогу та допомагати малечі, в якої повномасштабна війна відібрала право на дитинство. 

Новини по темі