“Якби не військові, то ми би нічого цього не робили”, — Євген Кошовий про поїздки до захисників та новий концерт “Вечірнього Кварталу” (ексклюзив)

Новий Вечірній Квартал
Євген Кошовий про нові концерти Вечірнього Кварталу

За лаштунками нового концерту “Вечірнього Кварталу” Євген Кошовий розповів про трансформацію творчої команди та ставлення до негативу.

Поділитися:

5, 12 та 26 травня о 19:00 на телеканалі "1+1 Україна" покажуть нові випуски "Вечірнього Кварталу". Актори підготували для своїх глядачів нову порцію дотепних жартів на актуальні та побутові теми.

Актор та художній керівник “Вечірнього Кварталу” Євген Кошовий дав ексклюзивне інтерв’ю для сайту 1+1 про новий концерт, гумор військових та поїздки на прифронтові території.

Про нові концерти "Вечірнього Кварталу"

Чим особливий цей концерт “Вечірнього Кварталу”?

Особливий тим, що зараз тепло, весна, багато любові й красиві дівчата. Усе, як завжди, у “Вечірньому Кварталі”. Будуть також відомі популярні молоді зірки, які зараз у трендах на українській естраді та українських чартах. Можливо, не всі їх бачили наживо, але вони будуть співати дуже класні пісні. І, звісно, Артем Пивоваров. Він буде спочатку залучений у номері, а потім виступить із піснею.

Вечірній Квартал

Концерт присвячений Великодню. Поділіться власними сімейними традиціями святкування.

Діти хочуть завжди битися крашанками, допомагати бабусі або дружині з випікання пасочок.

Про поїздки до військових

Як саме проходять ваші благодійні концерти для військових? Ви приїжджаєте із готовою програмою чи імпровізуєте під час спілкування з воїнами?

Коли ми їздимо разом з Олександром Пікаловим, або ж я сам їжджу, то ми розповідаємо історії, які трапилися з нами, із 24 лютого 2022 року. Тобто це не вигадані, а реальні наші ситуації з поїздок на прифронтові території, про спілкування з військовими та цивільними. Такий собі душевний квартирник.

Євген Кошовий

Чи був випадок з таких поїздок, який особливо вразив?

Так, бувало, що чоловіки жінкам зізнавалися в коханні, просили одружитися з ними. Особливо, коли це відбувалося під обстрілами, а ти до такого не звик. Маю на увазі, що в Києві не так це відчувалося, як, наприклад, коли ми поїхали до Запоріжжя в середині квітня.

“Там було дуже гучно та страшно. Нас переховували командири в бліндажах, казали, куди бігти, й ми бігли. А потім вже до цього, на жаль, звикли”.

Тобто, вам вже не страшно?

Я не можу сказати, що це не страшно.

“Вважаю, що той, хто каже, що йому не страшно там, відверто бреше”.

Не може бути так, щоб не було страшно, коли поруч з тобою, умовно за 50 м, щось падає чи вибухає.

З чого сміються військові найбільше?

Військові сміються найбільше з того, як цивільні поводять себе під час воєнного стану чи в які ситуації втрапляють. Вони діляться своїми історіями, які з ними траплялися.

“Гумор на цю тему та їхні історії набагато жорсткіші, ніж ми звикли”.

Чи позичали якісь жарти у захисників?

Так, жарти позичали. Одного разу, також перед Великоднем, хлопці вітали одне одного зі святом (а їхні позиції знаходяться в декількох кілометрах одна від одної) і вони по рації вітали одне одного традиційними: “Христос воскрес” і “Воістину воскрес”.

“Якби не військові, то ми би нічого цього не робили. Це від них ми отримали такого «копняка» і стимул працювати, бо їм сумно у перервах між обстрілами та штурмами. Вони дивляться “Лігу сміху”, “Вечірній Квартал”… Вони надсилають відео, де пишуть послання на снарядах, наприклад, “від Кошового” і відправлять по русні”.

Про роботу "Вечірнього Кварталу"

Проєкт “Вечірній Квартал” існує вже багато років, а команда зазнала змін — «Вечірній Квартал» обʼєднався із «Жіночим Кварталом», і зараз виступаєте «Єдиним Кварталом». Як ви адаптовуєтеся до роботи з такою кількістю нових людей?

Мені здається, що ми трішки трансформувалися не тільки внаслідок того, що до нас приєдналися дівчата (чи ми до них), а ми змінилися зсередини. Тому що коли ти більший, ти краще себе контролюєш, більше чомусь приділяєш уваги, часу на все не вистачає.

“Бувають певні заминки, але це творчий робочий процес, і тут без цього ніяк”.

Роботи “Кварталу 95” мають велику популярність, а така слава неодмінно спричиняє хвилю хейту. Як ви реагуєте на негатив?

“Якщо в статті не згадується “Квартал 95” або прізвища акторів, то ця стаття не має права на життя”.

Хейтер — це робота, за яку він отримує гроші. Але до цього звикаєш, у тебе виробляється імунітет до таких людей. Колись казали: «Папір все стерпить». Тепер цим «папером» є соціальні мережі, бо ж коли ти пишеш щось в соціальних мережах, ти не думаєш, як на це відреагує людина, а це може спричинити погані наслідки. Тим більше якщо людина в собі не впевнена, і ти самостверджуєшся за її рахунок. А людина, яка емоційно нестабільна, будь-що може із собою зробити. Хейтер не буде себе звинувачувати в тому, що це він підштовхнув когось до самогубства, він просто видалить коментар, а життя не повернеш.

Не пропустіть нові випуски "Вечірнього Кварталу" — 5, 12 та 26 травня, о 19:00 на каналі "1+1 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі