Моя Країна: Як канал 1+1 знімав Україну з висоти пташиного польоту

Моя Країна: Як канал 1 + 1 знімав України з висоти пташиного польоту
Олексій Рєпік з колегами та дронами під час зйомок на Федотовій косі. Фото: facebook.com/alexey.repik.

Автор ідеї «Моя країна» розповів, як створювався проект і за допомогою яких технологій.

Поділитися:

Україну з висоти пташиного польоту показали на великому екраніДо ювілею Незалежності України телеканал 1+1 і Перша Приватна Броварня презентували мультимедійний проект «Моя країна. Прекрасна і незалежна».

Протягом десяти місяців 1+1 показував найкрасивіші куточки нашої країни з висоти пташиного польоту. У День Незалежності творча команда 1+1 презентувала міні-фільм «Моя країна. Прекрасна і незалежна», до якого увійшли кадри, які раніше не показували.

Автор ідеї та арт-директор каналу 1+1 Олексій Рєпік розповів «Дусі» секрети створення проекту «Моя країна».

Хочеться підняти бойовий дух людей і показати, яка наша країна красива, багатогранна. Ми хотіли створити не просто цикл коротких роликів, але і розповісти про озвучити маловідомі факти, – каже автор ідеї.

Олексій Рєпік розповів, що для того, щоб показати України з висоти пташиного польоту, група «Моя країна» проводила зйомки за допомогою дронів.

У команди «Моя країна» було кілька невеликих відряджень і чотири основних експедиції: дві в західний регіон (взимку і влітку), східний (Дніпро, Запоріжжя) і південний. Одна така експедиція тривала близько тижня.

Різдво ми провели у Львові. 8 Березня зустрічали в Дніпрі, а на травневі свята їздили по замках Західної України, – каже автор Олексій.

Автори проекту подолали 13 500 км у пошуках дивовижних куточків нашої країни. Знімальна група об’їхала 20 міст, щоб відзняти 4 терабайти відеоматеріалу. 34 млн людей побачили проект по телебаченню.

Героями роликів стали озеро Синевир і середньовічні замки Закарпаття, Буцький каньйон, вітряки в Одеській області та Дніпрогес, заповідник на Федотової косі (Азовське море), святкування Різдва у Львові та Олеський замок.

Нехай людям захочеться глибше пізнати Україну, подорожувати по ній. А якщо говорити про технології, то в таких масштабах на ТБ ще ніхто не використовував дрони, – каже Олексій Рєпік.

Перший сезон «Моєї країни» наближається до завершення, а в планах каналу – робота над новими відеоісторіями про красу українських місць. За словами Олексія Рєпіка, у другому сезоні команда планує задіяти ще один технологічний тренд – панорамну зйомку 360 градусів.

Нагадаємо, що нещодавно 1plus1.ua писав про 12 найвідоміших українців, які власноруч творили історію України.