Читають реп, танцюють та знімають відео для соцмереж: у Говорить вся країна розповіли про сучасних вчителів, які креативно заохочують дітей до навчання

В токшоу Говорить вся країна поспілкувалися з вчителями, які застосовують нестандартні методи у навчанні дітей.

Вони застосовують у своїй роботі реп, сленг, танці, знімають, монтують і ведуть соціальні мережі. До токшоу Говорить вся країна, що транслюють з понеділка по четвер о 19:00 на 1+1 Україна, завітали вчителі, які застосовують нестандартні підходи у навчанні дітей. Олексій Суханов разом з експертами та гостями програми розібралися, де межа між новою методикою навчання і шоу.

Вчителька початкових класів Діана активно застосовує у своїй методиці навчання ігри та активності з учнями. Найцікавішими фрагментами навчального процесу вона ділиться у своїх соціальних мережах, аби популяризувати креативне викладання.

«В нас побутує така думка у суспільстві: якщо вчитель молодий, то він ні на що не спроможний, він не може навчити дітей, в нього не буде дисципліни. Я намагаюся руйнувати по максимуму цей стереотип, тому що від віку не залежить якість абсолютно. Все залежить тільки від твого підходу. Хоча в нас багато ігор, багато активностей, але мої діти знають, що таке дисципліна. Вони знають, де ця грань між грою, і вона ніколи не виходить з-під контролю. Вони знають, де потрібно зупинитися, тому що з перших днів ми чітко виставляли межі: ви в школі, і ви маєте розуміти, що тут є правила. Ми ці правила проговорюємо систематично», — поділилася своїм підходом Діана.

Оксана Поліщук, вчителька вищої категорії, також підтримує креативний підхід до навчання. Вона вважає, що педагоги мають тримати баланс, аби не перетворити урок на шоу.

«Дуже часто думають, що вчитель-новатор — це вчитель-клоун. Хочу зауважити для всіх, хто слідкує за вчителями в соцмережах: вчителі показують лише деякі частини свого робочого процесу. Ми можемо транслювати всі 45 хвилин, але хто це буде дивитися? Ми показуємо якісь цікаві моменти, дійсно суть», — розповіла Оксана.

Вчитель фізики Руслан Циганков проводить з учнями експерименти на уроках та заохочує до навчання через спілкуванння з ними на одній хвилі.

«Сучасний вчитель має бути не тільки вчителем. Він має бути ще й другом. Ми зараз живемо в дуже важкі часи. На жаль, наші діти – це діти війни. Психіка дитини дуже нестабільна. Якщо вона прийде в школу і її там «доб’ють» – скажуть, що вона там «тупа» або щось таке. Це може мати дуже жахливі наслідки. Вчитель повинен це все враховувати та підтримувати дитину, допомагати їй, давати пораду, якщо вона питає. Тобто бути з нею відкритим,  щирим».

Кожен з вчителів шукає найкращий підхід для учнів, аби ті хотіли отримувати знання та розуміли предмет, який їм викладаються. Дізнайтеся більше про сучасні методи викладачів у Говорить вся країна.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діти-блогери, які заробляють більше за батьків: психологиня токшоу Говорить вся країна розповіла, чим небезпечна популярність у соцмережах і як захистити дітей

 

Більше новин