Діти-блогери, які заробляють більше за батьків: психологиня токшоу Говорить вся країна розповіла, чим небезпечна популярність у соцмережах і як захистити дітей

Говорить вся країна
19:00
Діти-блогери: новий випуск Говорить вся країна з ведучим Олексієм Сухановим
Олександр Демиденко

У новому випуску Говорить вся країна розповіли історії маленьких блогерів, які в зовсім юному віці заробляють більше, ніж їх батьки

Поділитися:

З понеділка по четвер о 19:00 на телеканалі 1+1 Україна транслюють оновлене токшоу Говорить вся країна. У нових серіях глядачі вже мають змогу спостерігати за надихаючими особистими історіями людей, які відверто розповідають про свій досвід успіху та невдач через які їм довелося пройти. Новий випуск токшоу зацікавив глядачів феноменом наймолодших блогерів країни. Як історії успіху найпопулярніших дітей-блогерів країни стали справжніми випробування для їхніх батьків чи навпаки — заробітком? 

У сучасному світі інтернету та соціальних мереж діти-блогери стали новими зірками. Вони заполонили екрани смартфонів та планшетів, збираючи мільйони переглядів, лайків та підписників. Героями нового випуску Говорить вся країна стали маленькі інфлюенсери та їх батьки, які поділилися історіями залаштунків успіху та такої юної популярності своїх дітей.

Семирічний вчений Максим чи чотирирічна кухарка Надійка, вже заробляють великі гроші, співпрацюючи з відомими брендами. А батьки дворічної Емми навіть залишили свою роботу, адже основний їхній прибуток тепер приносить блог маленької донечки. Трирічний мрійник Ренатик, який на всю країну пообіцяв не лаятися також вже має численну кількість підписників фоловерів. Маленькі блогери розважають свою аудиторію смішними відео, а от весь процес цього знімають їхні батьки. 

Діти-блогери
Скриншот/Говорить вся країна

Та основне питання, яке постає перед багатьма батьками — чи не створює така рання популярність надмірного тиску на дитину та чи не порушує це її дитинство? Редакція сайту ексклюзивно поспілкувалася з експерткою токшоу Говорить вся країна, психологинею Оксаною Зайцевою та запитала чи здатна дитина на такому етапі емоційного розвитку правильно сприймати та переносити славу.

«Соціальні мережі надають дітям величезні можливості для самовираження, творчості та розвитку. Проте рання слава має свої темні сторони. Велика кількість уваги може викликати психологічний тиск, а сприйняття лайків та переглядів як мірило успіху може змінити самооцінку дитини», — зазначає Оксана Зайцева.  

Оксана Зайцева наголошує, що батьки мають бути особливо уважними до бажань та почуттів своєї дитини.

«Якщо батьки займаються розвитком дитини в ігровій формі і не примушують її, тоді нічого страшного не станеться. Для дитини це буде гра. Однак, якщо це примус і на дитину наполягатимуть, це може викликати протидію», — каже психологиня.

Багато батьків вважають блогерську кар'єру своїх дітей вигідною, адже навіть на прикладі героїв випуску, діти-блогери можуть приносити родині непогані заробітки, але чи не стають вони інструментом для фінансових вигод батьків? За словами психологині, батьки мають спостерігати за емоційним станом дитини та консультуватися з фахівцями чи не шкодить це її розвитку. 

Примус до створення контенту може негативно позначитися на емоційному стані дитини та її відносинах з батьками. Навпаки, важливим завданням батьків є забезпечення захисту своєї дитини.

«Батьки або дорослі, які опікуються дитиною, мають бути на передовій лінії захисту. Вони повинні контролювати, що відбувається, і при необхідності втрутитися», — наголошує Оксана Зайцева.

Психологиня також поділилася порадами для батьків майбутніх блогерів і зазначила, що для тих, хто підтримує прагнення своїх дітей стати популярними в соцмережах, варто починати з пояснень.

«Батьки мають розповісти, як все працює, які можливості дає популярність і які її наслідки. Саме батьки повинні самі вивчити цей процес, щоб мати змогу пояснити його дитині», — радить Оксана Зайцева. 

За словами психологині, важливо зрозуміти чи є це дійсно бажанням дитини. Якщо дитина щиро прагне самовираження і популярності, тоді це може бути безпечним і навіть корисним досвідом. Але якщо це тиск з боку батьків, що хочуть заробити на успіху дитини, наслідки можуть бути негативними.

Але ж скільки насправді заробляють юні зірки інтернету та чи зі свого бажання, а не через примус батьків? Дивіться повний випуск оновленого токшоу Говорить вся країна з ведучим Олексієм Сухановим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Я не заробляв на війні»: у токшоу Говорить вся країна Олег Винник ексклюзивно прокоментує скандальну ситуацію довкола себе

Новини по темі