Десерт тірамісу має італійське походження і готується на основі сиру маскарпоне. До класичного рецепту тірамісу додають печиво «савоярді», каву та какао і подають охолодженим разом з кавою еспресо. Тірамісу - один з найпопулярніших десертів світу. Існують його різноманітні адаптації. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати тірамісу без додавання яєць.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тірамісу: Історія одного десерту
Інгредієнти:
печиво савоярді - 35 шт.
сир маскарпоне - 500 г
цукрова пудра - 120 г
вершки (33%) - 250 г
вода - 300 г
кава - 2 ст. л.
какао - 2 ст. л.
лікер - 50 г
Приготування:
1. В окремій посудині приготувати каву. Додати лікер і перемішати. Залишити охолонути до кімнатної температури.
2. Збити вершки до густини. Додати маскарпоне, цукрову пудру і перемішати міксером на мінімальних оборотах.
3. Обмочити печиво в каві і викласти у форму.
4. Згори на печиво викласти крем. Повторити шари.
5. Залишити тірамісу в холодильнику на 5-6 годин.
6. Перед подачею прикрасити какао. Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як швидко приготувати порційний тірамісу