Десерт тірамісу має італійське походження і готується на основі сиру маскарпоне. До класичного рецепту тірамісу додають печиво «савоярді», каву та какао і подають охолодженим разом з кавою еспресо. Тірамісу - один з найпопулярніших десертів світу. Існують його різноманітні адаптації. Сьогодні ми розкажемо вам рецепт порційного тірамісу, який можна з легкістю приготувати вдома.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тірамісу: Історія одного десерту
Інгредієнти:
маскарпоне - 250 г
міцна кава - 150 г
печиво савоярді - 100 г
лікер амаретто - 2 ст. л.
цукор - 3 ст. л.
яйця - 2 шт.
какао
Приготування:
1. Відділити білки від жовтків.
2. В посудину з білками додати трішки солі і збити суміш міксером на середній швидкості.
3. Коли маса стане пишною, додати половину порції цукру, що вказана у рецепті, і продовжувати збивати.
4. У посудину із жовтками додати решту цукру і збити масу. Цукор повинен повністю розчинитися.
5. Додати до жовтків сир маскарпоне. На найповільнішій швидкості збити суміш.
6. Додати до сирної суміші 1/3 білків і обережно вимішати.
7. Додати решту білків. Знову перемішати.
8. Викласти частину крему у склянку для десерту.
9. Змішати каву з лікером.
10. Намочити печиво у каву на декілька секунд. Покласти на крем у склянку.
11. Викласти наступний шар крему й печива. Далі - повторяємо шари.
12. Прикрасити десерт кремом і залишити у холодильнику на декілька годин.
13. Перед подачею прикрасити страву какао. Смачного!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Тірамісу від Кирила Сміяна