Зірковий рецепт: Тірамісу від Кирила Сміяна

Зірковий рецепт: Тірамісу від Кирила Сміяна

Суддя шоу Король десертів поділився рецептом смачного десерту.

Поділитися:

Тірамісу - один із найпопулярніших італійських десертів. Смаколик, який часто входить до меню ресторанів, можна приготувати власноруч у домашніх умовах. Що для цього потрібно, розповів суддя нового шоу 1+1 Король десертів, власник мережі іменних кондитерських Кирило Сміян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Зірковий рецепт: Сирне суфле з бананом від Володимира Остапчука

Інгредієнти:

Печиво Савоярді

Маскарпоне

Яйця

Кава

Лікер Амарето

Цукор

Натуральна ваніль

Приготування:

1. Варимо міцний еспресо і залишаємо його охолоджуватися.

2. Миємо яйця. Відділяємо білки від жовтків. Білки ставимо в холодильник.

3. Збиваємо жовтки з цукром, поки маса не побіліє.

4. Викладаємо збиті жовтки з цукром у велику ємність, додаємо туди ж маскарпоне.

5. Перемішуємо жовтки з цукром, насінням натуральної ванілі та маскарпоне до однорідності, можна міксером на невеликій швидкості.

6. Білки збиваємо з дрібкою солі до стійких піків. Якщо білки збиті, то навіть перевернувши ємність догори-дриґом, збиті білки залишаться в посуді.

7. Викладаємо збиті білки в масу з жовтками і маскарпоне. За допомогою лопатки перемішуємо крем круговими рухами від низу до верху. Виходить дуже повітряний крем Тірамісу.

8. В холодну каву додаємо Амарето.

«У різних регіонах Італії тірамісу готують по-своєму. Класичний рецепт залишається незмінним, але алкоголь може відрізнятися.

Наприклад, на півдні Італії використовують вино Марсала, а в центрі та на сході країни – Амарето», – розповів Кирило Сміян.

9. Далі каву наливаємо в посуд з плоским дном, в яку поміщається паличка Савоярді.

10. Кожну паличку Савоярді занурюємо в каву і одразу виймаємо.

11. Насичені кавою палички викладаємо на дно форми або склянки.

12. Зверху на шар Савоярді викладаємо приблизно половину крему.

13. Поверх крему викладаємо другий шар печива.

14. Зверху викладаємо крем, що залишився, вирівнюємо і залишаємо відпочивати в холодильнику на кілька годин, а краще на ніч.

15. Перед подачею можна посипати десерт какао або тертим шоколадом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Зірковий рецепт: Шоколадна салямі від Тетяни Вербицької