Крем-брюле - десерт європейської кухні із карамельною скоринкою, що робиться на основі заварного крему. Подається охолодженим в керамічному горщику. Для приготування класичного варіанту крем-брюле знадобляться жовтки, цукор, вершки, молоко і ваніль.
Цікаві факти про італійський десерт та його рецепт - читайте далі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найсмачніших десертів світу
1. Рецепт крем-брюле був вперше зафіксований ще у 17 ст, а вже сьогодні вважається одним із найулюбленіших в усьому світі.
pinterest.com
2. Є чимало легенд про те, хто вперше приготував знаменитий крем-брюле. Можливо, це студенти Кембриджського університету або головний кухар французького герцога, або ж іспанські черниці.
3. Існує маса варіацій приготування десерту крем-брюле. У нього додають какао, шоколад, корицю, лікер, ром та інші ароматні інгредієнти. Незмінною залишається лише хрустка золотава скоринка - завдяки якій цей десерт впізнають у будь-якій країні світу.
Європейський смаколик має доволі прості інгредієнти, тому ви з легкістю можете приготувати його у себе вдома. Ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін поділився смачним рецептом.
Інгредієнти:
вершки - 1 л
ваніль - 1 ч. л.
сіль - 1 ч. л.
цукор - 200 г
жовтки 8-х яєць
пісочне тісто - 400 г
Приготування:
1. Вилити вершки у рондель. Нагріти. Додати насіння ванілі та цукор. Час від часу перемішувати.
2. В окремій посудині збити блендером цукор, жовтки та дрібку солі.
3. Поєднати суміші. Перемішати.
4. На дно форми для випікання помістити пісочне тісто. Вилити рідку суміш.
5. Залишити десерт у печі на 30 хв. при температурі 170 градусів.
6. Готовий десерт посипати цукром і нагріти, аби утворилась карамель.
7. Подавайте десерт охолодженим. За бажанням можна прикрашати фруктами та листям м’яти.
Нагадуємо, що 1+1 продовжує роботу над новим проектом Король десертів. У реаліті талановиті кондитери проходитимуть випробування, змагаючись у створенні видовищних кондитерських виробів та доводячи свій талант та майстерність. Ведучим проекту Король десертів стане Володимир Остапчук.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Семіфредо: Рецепт вишуканого літнього десерту з Італії