Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Крем-брюле: Історія одного десерту

Цікаві факти про популярний європейський смаколик.

Крем-брюле - європейської кухні із карамельною скоринкою, що робиться на основі заварного крему. Подається охолодженим в керамічному горщику. Для приготування класичного варіанту крем-брюле знадобляться жовтки, цукор, вершки, молоко і ваніль.

Цікаві факти про італійський десерт та його рецепт - читайте далі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 найсмачніших десертів світу

1. Рецепт крем-брюле був вперше зафіксований ще у 17 ст, а вже сьогодні вважається одним із найулюбленіших в усьому світі. 

pinterest.com

2. Є чимало легенд про те, хто вперше приготував знаменитий крем-брюле. Можливо, це студенти Кембриджського університету або головний кухар французького герцога, або ж іспанські черниці. 

3. Існує маса варіацій приготування десерту крем-брюле. У нього додають какао, шоколад, корицю, лікер, ром та інші ароматні інгредієнти. Незмінною залишається лише хрустка золотава скоринка - завдяки якій цей десерт впізнають у будь-якій країні світу.

Європейський смаколик має доволі прості інгредієнти, тому ви з легкістю можете приготувати його у себе вдома. Ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін поділився смачним рецептом.

Інгредієнти

вершки - 1 л

ваніль - 1 ч. л.

сіль - 1 ч. л.

цукор - 200 г

жовтки 8-х яєць

пісочне тісто - 400 г

Приготування:

1. Вилити вершки у рондель. Нагріти. Додати насіння ванілі та цукор. Час від часу перемішувати. 

2. В окремій посудині збити блендером цукор, жовтки та дрібку солі. 

3. Поєднати суміші. Перемішати. 

4. На дно форми для випікання помістити пісочне тісто. Вилити рідку суміш. 

5. Залишити десерт у печі на 30 хв. при температурі 170 градусів.

6. Готовий десерт посипати цукром і нагріти, аби утворилась карамель. 

7. Подавайте десерт охолодженим. За бажанням можна прикрашати фруктами та листям м’яти. 

Нагадуємо, що 1+1 продовжує роботу над новим проектом Король десертів. У реаліті  талановиті кондитери проходитимуть випробування, змагаючись у створенні видовищних кондитерських виробів та доводячи свій талант та майстерність. Ведучим проекту Король десертів стане Володимир Остапчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Семіфредо: Рецепт вишуканого літнього десерту з Італії

Король десертів
Повні епізоди
2018-07-17