Класика у Львові: Стартує фестиваль LvivMozArt

Фестиваль класичної музики проходитиме у місті Лева з 13 до 22 липня.

Якщо вам потрібен привід їхати до Львова на ці вихідні – він у вас є. З 13 до 22 липня Львів житиме класичною музикою у декількох локаціях, в тому числі на відкритих майданчиках проходитиме фестиваль LvivMozArt.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Архітектурні перлини проекту Моя країна

Цей мистецький проект названо на честь Франца Ксавера Моцарта – сина Вольфганга Амадея Моцарта, котрий жив у Львові у 1808-1838 рр. і працював як педагог, диригент і композитор.

Фестиваль проходить вже не вперше. Він щоразу охоплює декілька художніх напрямків – у відвідувачів є можливість послухати і симфонічні твори, і хори, і відвідати тематичні експозиції, і потрапити на театральні перфоманси. На більшість заходів фестивалю треба придбати квитки, але на декілька з них вхід є вільним.

Локації фестивалю LvivMozArt  - це найвідоміші споруди Львова, в які і без івентів вишиковуються черги. Цього року це Собор Святого Юра, Львівська опера, Домініканський собор, Палац Потоцьких, Свірзький замок, Музейна площа та навіть будівля спорудженого у 1894 р. старого Трамвайного депо.

Серед подій фестивалю важко вибрати найбільш пріоритетні, тому ми зосередилися на тих, на які можна потрапити без квитків. Увага – на ці події треба реєструватися на сайті фестивалю!

- 16 липня у Соборі святого Юра Академічний симфонічний оркестр INSO-Львів та камерний хор Gloria виконають один з найвідоміших творів В. А. Моцарта – Реквієм. Пролунає також і Урочистий хор для солістів, двох хорів та оркестру, який Франц Ксавер Моцарт написав на честь відкриття пам’ятника своєму батькові у Зальцбурзі. Початок концерту о 21:00.

- 17 липня в Домініканському соборі прозвучать хорові твори українських композиторів. Їх виконає Камерний дівочий хор Київської середньої спеціальної музичної школи-інтернату імені М.В. Лисенка. Початок о 19:00

- 18 липня о 17:00 в Палаці Потоцьких презентують книгу Богдана Коломійчука Моцарт із Лемберга. А 21 липня о 16:00 тріо SoloWay (Україна, Словенія) виконає для поціновувачів класики твори Васкса, Шуберта, Аренського.

- 19 липня у Львівській опері проведуть цікаву подію для діточок – в рамках програми MozArtKids учасники Молодіжного симфонічного оркестру України проведуть Знайомство з оркестром і розкажуть, навіщо оркестру диригент, скільки струн у арфи і дадуть відповіді на найщиріші запитання маленьких відвідувачів фестивалю. А 20 та 21 липня об 11:00 на Музейній площі проходитиме музична майстерня фестивалю, де на діточок та їх батьків чекатимуть інтерактивні музичні казки, концерти, квести.

- 22 липня не пропустіть святкову Літургію фестивалю – об 11:00 у Соборі Петра і Павла лунатиме Credo Messe В.А.Моцарта.

Повний список подій фестивалю можна подивитися на його сайті.

А надихнутися красою стародавнього Львова можна, переглянувши наше святкове – нехай і зимове – відео з першого сезону проекту Моя країна: Прекрасна і незалежна.

Loading...

Фото: mozart.lviv.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неймовірний політ над хмарами: 1+1 представив зворушливий ролик

Більше новин