Архітектурні перлини проекту Моя країна

Архітектурні перлини проекту Моя країна

Ці архітектурні дива варто побачити на власні очі!

Поділитися:

1 липня Україна відзначила День архітектора – з цієї нагоди ми вирішили пригадати шедеври архітектури, які з’являлися у проекті Моя країна: прекрасна і незалежна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неймовірний політ над хмарами: 1+1 представив зворушливий ролик

Співочі тераси, Харківська обл.

Рукотворні тераси, надзвичайний витвір садово-паркової архітектури, назвали співочими не випадково: завдяки трубам, вбудованим у тераси, тут надзвичайна акустика. Шепіт, сказаний з одного боку амфітеатру, чутно на іншому боці, який знаходиться за 60 метрів. До того ж саме в цьому місці надзвичайно цікаво прислухатися до звуків природи – співу птахів, шелесту дерев, вітру. Аналогів цьому амфітеатру у Європі немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проект Моя країна здобув нагороду «Телетріумф» за інновації

Замок Любарта, Луцьк

Неприступна фортеця, «корона» Старого Луцька, замок Любарта вже сім століть береже для нас традиції середньовічної архітектури. З висоти фортеця нагадує за формою трикутник – це пов’язують із символізмом: вежі замку, які умовно називають Віра, Надія, Любов, пов’язують товсті муровані стіни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталя Мосейчук: «Вірю, що моїм дітям сподобається жити в Україні»

Чернівецький національний університет

Найбільш відому будівлю університетського комплексу – Резиденцію метрополитів Буковини і Далмації – включено у список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Ззовні проекту чеського архітектора Йозефа Главка переважають еклектичні візантійський та романський стилі. Вражає не лише зовнішня краса цих корпусів, а й чіткість планування, декорування залів Університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 мальовничих місць в Україні, де варто відпочити на вихідних

Національний спортивний комплекс Олімпійський, Київ

Реконструйований до проведення ЄВРО-2012 стадіон за майже сто років свого існування змінив десять назв і був свідком різних, в тому числі трагічних подій в історії столиці України. Сучасний Олімпійський побудовано з самоочисного матеріалу, який витримує температуру до 260⁰, гордістю стадіону є також і напівпрозорий навіс, що може накрити усі місця на стадіоні.

Новобудови Дніпра

Це один з найяскравіших прикладів сучасної урбаністичної архітектури на території України. Різнокольорові житлові будинки, височенні (висотою до 123 м) башти, комплекси Менора та Мост-сіті на березі Дніпра – все це було побудовано вже за часів незалежної України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білосніжний човник мрії та безкрає Чорне море: 1+1 представив дивовижне відео