5 порад, що одягати під час сильних холодів

Сімейний лікар розповіла, як одягатися, щоб уникнути небажаних наслідків.

Як правильно одягатися взимку, аби не застудитися, розповіла сімейний лікар Людмила Коломієць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, що насправді зігрівають взимку

1. Надавайте перевагу якісним тканинам. Обираючи теплу шапку, не зважайте лише на модні тренди. Найголовніше - матеріал, із якого вона пошита.

Купуйте головні убори із переважним вмістом шерсті. Крім того, якщо волокна синтетичні, ваше волосся буде електризуватися, і зачіска точно зіпсується. Ідеальним варіантом буде шапка із довгим комірцем, що прикриває вуха. 

2. Одягайте теплі рукавиці. Лікар зауважує, що під час лютих морозів краще одягати двошарові теплі рукавиці, які оберігатимуть руки від переохолодження та захистять шкіру від пересушення. 

3. Багатошаровість в одязі. Між шарами одягому повинен залишатися простір, де зберігатиметься тепло. В’язаний светр, тепле пальто та великий шарф допоможуть зігрітися взимку. 

Не закривайте шарфом обличчя. Ви видихаєте тепле повітря, яке вмить стає вологим і переохолоджує вашу шкіру. 

4. Теплі шкарпетки. Вовняні шкарпетки - найкраща ідея для зимових прогулянок. Вони зберігають тепло, дозволяють легко рухатись та є приємними до шкіри. 

5. Купуйте взуття з натуральних матеріалів. У холодну пору надавайте перевагу взуттю із масивною підошвою. Взуття не повинне бути тісним, а також має містити теплі устілки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вберегти шкіру взимку: Рецепт диво-маски для різних типів шкіри

Більше новин