Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

5 продуктів, що насправді зігрівають взимку

Нехай ваша зима буде теплою та затишною

5 продуктів харчування, що збільшують тривалість життяУ холодну пору ми одягаємо великий светр, теплі шкарпетки та вкриваємось м’яким пледом. Але що ще може нас зігріти? Деякі продукти харчування мають цілющі властивості, що додають нам сили та наснаги у морозні зимові дні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидко та просто: 5 зимових рецептів

ІМБИР

Не секрет, що улюблений імбирний чай зігріває у холодну пору. Корінь імбиру також сприяє покращенню роботи шлунково-кишкового тракту, заспокоює нервову систему та покращує пам’ять. Найпопулярніше застосування імбиру – лікування застуди та грипу. Приготуйте ароматний імбирний чай та залишайтеся здоровими. 

Інгредієнти:

Корінь імбиру – 50 г

Чорний чай – 1 ст.л. або 2 пакетики

Лимон – 1-2 шматочки

Мед за смаком.

Приготування

1. Корінь імбиру натерти на дрібній терці.

2. Готову суміш залити гарячою водою.

3. Потім додати чорний чай та дрібно нарізаний лимон зі шкіркою.

4. За смаком можна додати мед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати чай, щоб він не втратив свого смаку

МЕД

Мед захищає наш організм від багатьох інфекцій. Це найкращий замінник цукру. Мед на всі 100% засвоюється організмом, здатний поліпшити настрій та зняти напругу. Крім того, мед можна використовувати у косметологічних цілях. Бджолиний нектар покращує стан шкіри та запобігає появі недоліків. Аби потішити себе солоденьким взимку, пропонуємо приготувати запашне медове печиво за рецептом Валентини Хамайко. 

Інгредієнти:

Мигдальне борошно - 150 г

Розпушувач - 1/4 ч.л.

Арахіс - 100 г

Мед - 120 г

Кунжут - 30 г

Сіль.

Приготування

1. Висипати сирий арахіс на деко. Нагріти духовку до 200 градусів. Залишити горіхи на 6-7 хв. 

2. Теплий арахіс очистити від шкірки та перекласти у склянку. Додати дрібку солі та мед. Збити до однорідності. 

3. Змішати мигдалеве борошно, розпушувач та арахісову пасту. 

4. Із тіста сормувати кульки однакового розміру. Обволокти їх у конжуті.

5. Випікати печиво при температурі 180 градусів протягом 10-15 хв. 

КОРИЦЯ

Ароматна та пряна - кориця відома своїми корисними властивостями. Господині залюбки додають її у випічку, що смакує усій родині. Приготуйте солодкі булочки із корицею, що своїм теплом та ароматом зігріють ваших рідних. 

Інгредієнти для тіста:

Вершкове масло – 60 г.

Молоко – 100 мл.

Цукор – 60 г. + 1 ч.л.

Сухі дріжджі – 7 г.

Тепла вода – 100 мл.

Яйця – 2 шт.

Борошно – 570 г.

Приготування тіста:

1. Змішати сухі дріжджі з цукром. Пам'ятати розрахунок, що 1 г. сухих дріжджів = 3 г. свіжих.

2. Розвести суміш теплою водою.

3. Висипати в миску борошно, додати молоко, яйця та дріжджі. Замісити.

4. Коли тісто зіб'ється в грудку, додати масло. Перемішати.

5. Покласти тісто відпочивати 1,5–2 год.

Інгредієнти для начинки:

Коричневий цукор – 150 г.

Какао – 30 г.

Кориця – 2 ст.л.

Імбир – 1 ст.л.

Вершкове масло – 60 г.

Приготування начинки:

1. Додати коричневий цукор, корицю, імбир і какао. Перемішати.

Приготування булочок:

1. Тісто поділити навпіл. 

2. Розкачати тісто (товщина – 0,5 см)

3. Розтопленим маслом змастити тісто. 

4. Розсипати на тісто начинку. 

5. Щільно згорнути тісто в рулет.

6. Розрізати рулет на невеликі шматочки.

7. Нещільно розкласти булочки на пергамент.

8. Залишити відпочити на 40 хв.

9. Запікати 15-20 хв. при температурі 180 градусів.

Інгредієнти для крему:

Вершковий сир – 100 г.

Цукрова пудра – 200 г.

Коньяк – 2 ст.л.

Молоко – 1 ст.л.

Приготування крему:

1. Вершковий сир помістити в цукрову пудру.

2. Вилити в суміш коньяк. Перемішати. Для аромату та кислинки можна додати лимонний сік. Крем за консистенцією повинен нагадувати згущене молоко. 

3. Булочки, щойно вийняті з духовки, полити кремом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кориця: 5 рецептів з найпозитивнішою приправою у світі

ГОРІХИ

Волоський, лісовий, фісташки, кеш'ю, мигдаль - любителі горіхів знають, що цей продукт покращує настрій та дарує новий заряд енергії. А що ще потрібно у холодну зимову пору? Поспішайте на кухню і приготуйте смачне горіхово-вівсяне печиво, що смакуватиме і дорослим, і дітям. 

Інгредієнти:

Борошно – 1 скл.

Вівсяні пластівці – 2,5 скл.

Цукор – 0,5 скл.

Масло – 150 г.

Яйце – 1 шт.

Сода – 0,5 ч.л.

Сметана – 0,5 скл.

Горіхи – 80 г.

Приготування:

1. Насипати в миску борошно і вівсянку. Додати дрібку соди.

2. Порізати масло на кубики. Додати до борошна.

3. Додати яйце та цукор.

4. Додати сметану та збити міксером.

5. Подрібнити горіхи. Додати до тіста.

6. Замішати. Створити з тіста печиво та викласти на деко.

7. Запікати при температурі 170 градусів 25 хв.

ГРЕЙПФРУТ

Цей фрукт має багатий вітамінний склад, чудово регулює вміст зайвої рідини в організмі та запобігає відкладення жиру. Відомо, що аромат грейпфруту концентрує увагу та покращує пам'ять. Пропонуємо зробити зігріваючий напій із грейпфруту та зробити свій вечір теплим та затишним. 

Інгредієнти:

Вода - 400 мл

Імбир - 30 г

Кориця - 1 ч.л.

Аніс

Яблучний сік - 250 мл

Грейпфрут - 1 шт.

Цедра грейпфрута

Приготування:

1. В сотейник налити води: приблизно 2-2,5 склянки. Довести до кипіння, після цього зменшити вогонь.

2. Взяти імбир, очистити його та натерти на терці.

3. Вкинути чайну ложку кориці в сотейник.

4. Цедру грейпфруту також натерти на терці та вкинути у сотейник. 

5. У киплячу суміш кинути квітку анісу.

6. Яблучний сік налити туди ж. Після цього потрібно варити ще приблизно 1,5-2 хв.

7. Від грейпфрута відрізати тоненьку скибку у вигляді кільця та кинути в сотейник. Решту фрукта вичавити в киплячу суміш.

8. Готовий напій процідити та налити у склянки. Для декору можна використати палички кориці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як схуднути за допомогою грейпфруту

2018-02-26
Більше новин