Поки сезон грибів у розпалі, і завзяті грибники пропадають у лісах, ми вам розкажемо цікаві факти про гриби, яких ви, імовірно, не знали. Вони вам знадобляться, коли вирішите позбирати гриби і коли будете їх готувати.
1. Виробництво антибіотиків без грибів не обходиться. А також їх використовують для харчової промисловості та навіть у деяких промислових цілях.
2. Гриби містять лецитин, який здатний очищувати судини та знижувати рівень холестерину у крові. А також дослідники виявили у них здатність запобігати атеросклерозу.
3. Гриби - це низькокалорійний продукт з високою здатністю тамувати голод, тому людям з надлишковою вагою рекомендують вживати гриби.
4. Білий гриб містить у собі вітамін B2. Він підтримує здоров'я шкіри, нігтів та волосся, а також він потрібен для нормальної роботи щитовидки.
5. Один із найважливіших недоліків грибів: вони можуть накопичувати шкідливі речовини, які всмоктують з повітря.
6. Гриби-лисички унікальні тим, що не всмоктують в себе радіоактивні речовини , як інші види грибів, а навпаки, можуть виводити їх з організму.
7. Модний гриб шиитаке, який часто використовують в японській кухні, називають одним із найкорисніших грибів. Він має протиракові властивості, і його використовують у виготовленні ліків.
8. У народі гриби називають «лісовим м’ясом», оскільки вони багаті на білок.
9. Для безпечного споживання грибів, їх рекомендують спочатку відварити тричі по 15 хвилин, а вже після такої процедури, можна піддавати їх іншій кулінарній обробці.
10. Не зважаючи на велику кількість корисних елементів, гриби забороняють вживати вагітним, дітям до 12 років, та годуючим матерям.