10 фактів про гриби, яких ви раніше не знали

факти про гриби
pixabay.com

Очищують судини та знижують рівень холестерину у крові - на що ще здатні гриби?

Поділитися:

Поки сезон грибів у розпалі, і завзяті грибники пропадають у лісах, ми вам розкажемо цікаві факти про гриби, яких ви, імовірно, не знали. Вони вам знадобляться, коли вирішите позбирати гриби і коли будете їх готувати. 

1. Виробництво антибіотиків без грибів не обходиться. А також їх використовують для харчової промисловості та навіть у деяких промислових цілях.

2. Гриби містять лецитин, який здатний очищувати судини та знижувати рівень холестерину у крові. А також дослідники виявили у них здатність запобігати атеросклерозу.

3. Гриби  - це низькокалорійний продукт з високою здатністю тамувати голод, тому людям з надлишковою вагою рекомендують вживати гриби.

4. Білий гриб містить у собі вітамін B2. Він підтримує здоров'я шкіри, нігтів та волосся, а також він потрібен для нормальної роботи щитовидки.

5. Один із найважливіших недоліків грибів: вони можуть накопичувати шкідливі речовини, які всмоктують з повітря.

6. Гриби-лисички унікальні тим, що не всмоктують в себе радіоактивні речовини , як інші види грибів, а навпаки, можуть виводити їх з організму.

7. Модний гриб шиитаке, який часто використовують в японській кухні, називають одним із найкорисніших грибів. Він має протиракові властивості, і його використовують у виготовленні ліків.  

На фото: гриб Шиитаке

8. У народі гриби називають «лісовим м’ясом», оскільки вони багаті на білок.

9. Для безпечного споживання грибів, їх рекомендують спочатку відварити тричі по 15 хвилин, а вже після такої процедури, можна піддавати їх іншій кулінарній обробці. 

10. Не зважаючи на велику кількість корисних елементів, гриби забороняють вживати вагітним, дітям до 12 років, та годуючим матерям.

Новини по темі