10 несподіваних речей, які пришвидшують старіння стрімкіше, ніж ви думаєте

Варто виключити хоча б декілька з цих звичок, і ви поставите старіння на паузу.

Цукор

Те, що цукор шкідливий для здоров'я, лікарі твердять вже давно. Але нещодавно з'ясувалося, що вживання цукру впливає на роботу колагену, який відповідає за молодість шкіри. Глюкоза вступає в реакцію із колагеном, руйнуючи його.

Фото: pixabay

Відтягувати повіку під час макіяжу очей

Деколи просто неможливо намалювати гарні стрілки, не використовуючи цей простий прийом. Але, якщо так робити щодня, тонус очних м'язів спадає, і повіки починають обвисати швидше.

Фото: freepik.com

Занадто часте вживання кави

По-перше, кава зневоднює організм, а це негативно впливає на стан шкіри. По-друге, як і цукор, кофеїн не вміє товаришувати із колагеном, який так потрібен для молодого вигляду.

Фото: freepik.com

Нехтування сонцезахисними кремами

Дерматологи давно гудуть в усі труби про руйнівну дію ультрафіолету. Але ж любителів засмаги не спинити. Якщо ви також полюбляєте золотисту засмагу, то сонцезахисний крем для вас - обов'язкова річ. І чим вищий ступінь захисту – тим краще.

Фото: freepik.com

Пити через соломинку

Як не дивно, але така, здавалось би, нешкідлива звичка виявляється досить підступною. Якщо часто пити через соломинку, то пришвидшується утворення зморшок навколо губів.

Фото: Lucas Vicente / unsplas

Вільні радикали

Крістоф Бамберг - професор, який займається проблемами старіння, стверджує, що у наших клітинах накопичуються відходи у вигляді вільних радикалів. Це молекули, які руйнують здорові клітини. Вони утворюються від куріння та від стресу, влаштовуючи нам швидку зустріч зі старістю.

Накопичення негативних емоцій

Гнів, ненависть, образа - всі ці негативні емоції мають згубну енергетику. І накопичення їх усередині себе – має руйнівну дію. Наука доводить, що ті, хто збирає в собі весь негатив, раніше старіють і живуть менше, ніж ті, хто позбавляється від цих почуттів.

Фото: Gabriel Matula \ unsplash

Відсутність жирів у раціоні

Жири потрібні для еластичності та пружності шкіри. Тому, якщо ви вирішили сісти на дієту, то не потрібно виключати зі свого раціону жири.

Фото: freepik.com

Нарощування вій

Штучні вії створюють додаткову вагу для повік. Якщо ви регулярно нарощуєте вії, то будьте готові до ранніх зморшок навколо очей.

Фото: unsplash.com

Сон на животі

Під час сну – усі процеси в організмі сповільнюються, у тому числі старіння. Але якщо спати неправильно, наприклад, на животі, то на обличчі створюються заломи, які з часом перетворюються у глибокі зморшки. Якщо ви не можете спати інакше, то вас врятує спеціальна ортопедична подушка.

Більше новин