10 несподіваних речей, які пришвидшують старіння стрімкіше, ніж ви думаєте

Старіння: речі які пришвидшують старіння
freepik.com

Варто виключити хоча б декілька з цих звичок, і ви поставите старіння на паузу.

Поділитися:

Цукор

Те, що цукор шкідливий для здоров'я, лікарі твердять вже давно. Але нещодавно з'ясувалося, що вживання цукру впливає на роботу колагену, який відповідає за молодість шкіри. Глюкоза вступає в реакцію із колагеном, руйнуючи його.

Фото: pixabay

Відтягувати повіку під час макіяжу очей

Деколи просто неможливо намалювати гарні стрілки, не використовуючи цей простий прийом. Але, якщо так робити щодня, тонус очних м'язів спадає, і повіки починають обвисати швидше.

Фото: freepik.com

Занадто часте вживання кави

По-перше, кава зневоднює організм, а це негативно впливає на стан шкіри. По-друге, як і цукор, кофеїн не вміє товаришувати із колагеном, який так потрібен для молодого вигляду.

Фото: freepik.com

Нехтування сонцезахисними кремами

Дерматологи давно гудуть в усі труби про руйнівну дію ультрафіолету. Але ж любителів засмаги не спинити. Якщо ви також полюбляєте золотисту засмагу, то сонцезахисний крем для вас - обов'язкова річ. І чим вищий ступінь захисту – тим краще.

Фото: freepik.com

Пити через соломинку

Як не дивно, але така, здавалось би, нешкідлива звичка виявляється досить підступною. Якщо часто пити через соломинку, то пришвидшується утворення зморшок навколо губів.

Фото: Lucas Vicente / unsplas

Вільні радикали

Крістоф Бамберг - професор, який займається проблемами старіння, стверджує, що у наших клітинах накопичуються відходи у вигляді вільних радикалів. Це молекули, які руйнують здорові клітини. Вони утворюються від куріння та від стресу, влаштовуючи нам швидку зустріч зі старістю.

Накопичення негативних емоцій

Гнів, ненависть, образа - всі ці негативні емоції мають згубну енергетику. І накопичення їх усередині себе – має руйнівну дію. Наука доводить, що ті, хто збирає в собі весь негатив, раніше старіють і живуть менше, ніж ті, хто позбавляється від цих почуттів.

Фото: Gabriel Matula \ unsplash

Відсутність жирів у раціоні

Жири потрібні для еластичності та пружності шкіри. Тому, якщо ви вирішили сісти на дієту, то не потрібно виключати зі свого раціону жири.

Фото: freepik.com

Нарощування вій

Штучні вії створюють додаткову вагу для повік. Якщо ви регулярно нарощуєте вії, то будьте готові до ранніх зморшок навколо очей.

Фото: unsplash.com

Сон на животі

Під час сну – усі процеси в організмі сповільнюються, у тому числі старіння. Але якщо спати неправильно, наприклад, на животі, то на обличчі створюються заломи, які з часом перетворюються у глибокі зморшки. Якщо ви не можете спати інакше, то вас врятує спеціальна ортопедична подушка.

Новини по темі