З 28 листопада розпочинається Різдвяний піст 2018, який триватиме до 7 січня. Говіння триває 40 днів. Різдвяний піст ще називають Пилипівкою. Ті, хто бажає дотриматися посту, мають відмовитися від м'яса, яєць та молочних продуктів.
На відміну від Великоднього, у меню Різдвяного посту дозволяється до пісних страв додавати трохи рослинної олії та рибу. У середу та п'ятницю можна вживати лише продукти рослинного походження без олії. Найсуворіший пісний день припадає на Святвечір, тобто вечір напередодні Різдва. Цілий день віряни повинні утримуватися від їжі, аж поки на небі не з'явиться перша зірка.
Якщо ви не готували себе до посту завчасно, то не варто різко обмежувати свій раціон. Такі зміни можуть негативно позначитися на самопочутті. Підготовку організму варто почати з поступового обмеження порцій, відмови від м'яса у певні дні, щоб не було стресу для організму.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 пісних страв, що вгамують м'ясоїдів