Хурма - ягода ситна та досить солодка. Проте калорійність плодів низька - в 100 г всього 53-60 кілокалорій.
Харчових волокон в хурмі більше, ніж у яблуках. Стиглі плоди сприяють поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту, печінки, зору, нормалізують роботу шкіри та статевих залоз.
Ми зібрали 7 корисних властивостей хурми.
1. Хурма корисна сердечникам через те, що містить багато калію. Цей продукт може замінити валокордин. З'їдайте по 2-3 плоди хурми щодня. Згідно з дослідженням шотландських вчених, в боротьбі з атеросклерозом хурма випереджає навіть яблука.
2. Плоди хурми прекрасно виганяють глистів, а бактерицидні властивості сприяють усуненню кишкових і бронхо-легеневих інфекцій при епідеміях.
3. Сік хурми допомагає позбавитися від хронічної діареї. Розріжте 6 стиглих плодів на частини і тримайте їх в 3-х склянках окропу під кришкою 20 хв. Відвар процідіть, і приймайте по 0,5 л через кожні 4 години.
4. У хурмі є калій та цукор. Завдяки цим речовинам хурма є натуральним антидепресантом. Щоб поліпшити свій емоційний стан, зняти напругу, розслабитися після стресових ситуацій, позбутися втоми, потрібно вживати сік з хурми.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 міфів про здорове харчування, у які ми досі віримо
5. Хурма завдяки вмісту кальцію та калію має сечогінні властивості. Цей фрукт набагато безпечніше будь-які сечогінні засоби та ефективніше.
6. Хурма корисна для тих, хто хоче скинути зайві кілограми. Вона має не тільки вітаміни і мінерали, а й клітковину, що здатна добре насичувати організм при низькій калорійності. Також хурма дозволяє зняти набряки і позбутися від зайвої води в організмі.
7. Плоди хурми здатні покращувати зір через вміст бета-каротину. Лікарі кажуть, що якщо їсти фрукт регулярно, то зір стане чіткішим.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП 5 швидких дієт
Loading...
Увага! Не рекомендується вживати хурму людям з порушенням роботи підшлункової залози і з цукровим діабетом, тому що продукт містить 25% сахарози.
Цей фрукт не варто споживати людям у післяопераційний період. Хурма також протипоказана в тому випадку, якщо у людини є проблеми з кишківником.