Як працює "Дія" під час війни: чому зникли документи та сертифікати про вакцинацію та які функції більше не доступні

Відповіді на найпоширеніші запитання про роботу застосунку "Дія".

У застосунку "Дія" зникли більшість документів, стало неможливо згенерувати сертифікат про вакцинацію та отримати 1000 грн за вакцинацію. Натомість, з'явились кілька нових послуг. У Дії пояснили, чому так відбулось, дали відповідь на найчастіші питання, а також запросили ставити власні запитання у коментарях за посиланням.

Після оновлення додатку та авторизації в Дії документи зникли. Чому?

З міркувань безпеки державні реєстри відключили, щоб запобігти витоку даних. Саме тому деякі документи можуть зникнути або не підтягнутися в Дію. Водночас це ще раз доводить безпеку Дії, бо вона просто віддзеркалює дані з реєстру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова послуга "Дії": тепер завдяки "Дія TV" можна дивитись марафон телеканалів

Чи можна зараз згенерувати COVID-сертифікат, пошерити техпаспорт тощо?

Ні. Державні реєстри відключені, тож ці послуги отримати не вдасться. Наразі в Дії доступні сервіси, необхідні у воєнний час — єПідтримка, допомога армії та Дія TV.

Чому не можна отримати 1000 грн за вакцинацію?

З 26 лютого 2022 року Мінекономіки призупинило виплату коштів за вакцинацію в рамках послуги єПідтримка. Проте громадяни, які вже залишили заявки, гроші отримають. Водночас оновлено послугу, щоб підприємці та наймані працівники з територій, де ведуться активні бойові дії, змогли отримати виплату розміром 6500 грн на карту єПідтримки.

Більше новин