Нові послуги в «Дії» та чи захищені наші цифрові документи від агресора: розповідає експерт

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Які з'явилися нові послуги в Дії та чи надійно захищені наші документи в цьому додатку: позиція Мінцифри
Рexels/Anna

У додатку "Дія" з'явилися нові послуги, актуальні для українців під час війни. Що це за послуги, як ними можна скористатися, та чи захищеними є наші цифрові документи?

Поділитися:

На прямом включенні зі студією "Сніданок. Онлайн" сьогодні був керівник з розвитку електронних послуг Мінцифри Мстислав Банік.

Він розповів про нову послугу Дія.TV, про те, які послуги ще планують впровадити у "Дії". А також про те, чи захищеними є наші цифрові документи у цьому додатку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова послуга "Дії": тепер завдяки "Дія TV" можна дивитись марафон телеканалів

Отже, Мстистав Банік розповів, чому було прийнято рішення додати до послуг в "Дії" і телебачення:

"Зараз українське телебачення, марафон між каналами є основним джерелом достовірної інформації для наших людей. І з урахуванням того, що російські загарбники намагаються бити по телевишках, відключати канали, ми не могли не надати користувачам "Дії" можливості доступу до джерела з новинами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо окупанти відключили ефірне мовлення: альтернативні шляхи доступу до українських телеканалів

Мстислав Банік розповів, як підключити функцію телебачення у "Дії": треба лише оновити додаток, не треба його видаляти і перезавантажувати. 

Які ж нові послуги, актуальні для населення під час війни, вже незабаром повинні з'явитися в "Дії"? За словами Мстислава Баніка, це:

  • дитячі канали;
  • радіо.

Про ці та інші нові сервіси у "Дії" обіцяють сповіщати всіх українців. У Мінцифрі визнають, що зараз є багато нарікань до роботи додатку, що цілком зрозуміло в умовах воєнного часу. Ось як коментує це Мстислав Банік:

"Зараз багато сервісів відключені, з точки зору безпеки зокрема. Наприклад, COVID-сертифікати поки не генеруються. Ми працюємо над цим, і вже найближчими днями більшість послуг в "Дії" мають бути доступні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психологічна допомога: які етапи стресу ми проходимо зараз і як з цим впоратися

Багатьох українців цікавить запитання, чи надійно захищені наші цифрові документи у "Дії", зокрема і від агресора. Про це Мстислав Банік говорить:

"Нагадаю, що в "Дії" немає жодних реєстрів і документів, ми лише працюємо з даними з інших різних реєстрів. Саме тому зараз певна частина функцій "Дії" відключена, оскільки не до всіх реєстрів ми наразі маємо доступ. Також хочу нагадати, що наприкінці січня у нас завершилася спеціальна програма, коли фахівці з усього світу шукали вразливості в "Дії", і знайдено їх не було. Тобто, жодного підтвердження, що можна зламати мобільний застосунок, щось витягнути звідти, немає".

Тож офіційна позиція Мінцифри така: цифрові документи в "Дії" надійно захищені.

Про нові послуги в "Дії" дивіться у відео:

Дивіться "Сніданок. Онлайн" щодня з 10:00 до 13:00 на Ютуб-каналі програми та на телеканалі ТЕТ на ТБ.

Новини по темі