«Якщо російські та білоруські спортсмени будуть представляти себе під нейтральним прапором на Олімпіаді-2024 – це буде дуже поганий меседж для всього світу», – Еліна Світоліна в марафоні «Єдині новини»

Українська тенісистка, амбасадорка благодійної ініціативи UNITED24 Еліна Світоліна вперше завітала в студію телеканалу 1+1 в межах загальнонаціонального марафону «Єдині новини».

Всесвітньовідома зірка тенісу розповіла, як сприймає неоднозначну позицію Міжнародного олімпійського комітету щодо можливої участі росіян та білорусів в Олімпіаді 2024 року та як реагують міжнародні спортсмени на її висловлювання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Рівності між українськими, російськими та білоруськими спортсменами не може бути», – зірка професійного тенісу Сергій Стаховський в ефірі «Сніданку з 1+1»

«На жаль, у тенісі нічого не було зроблено. росіяни та білоруси продовжують виступати під нейтральним прапором. Ми робили все залежне від нас, але нас не чують. Буде дуже погано, якщо російські та білоруські спортсмени будуть представляти себе під нейтральним прапором. Це буде дуже поганий меседж для всього світу», – зазначила Еліна Світоліна.  

До того ж третя ракетка світу в рейтингу WTA різних років, бронзова призерка Олімпійських ігор у Токіо підкреслила, що від початку повномасштабної війни з боку російських та білоруських спортсменів не було жодної підтримки, а самі ж асоціації тенісу зазначають, що прагнуть, аби всі спортсмени були на рівних. 

«Вони казали нам: «Ми за мир. Хочемо, аби всі були у рівних правах». Проте українці не в рівних умовах з росіянами та білорусами. Дуже багато спортсменів не буде виступати, адже вони загинули, обороняючи нашу країну», – додала Еліна. 

Також українська тенісистка, яка напередодні ефіру побувала у зруйнованих росіянами Бучі та Ірпені, показавши на своїй сторінці в Instagram наслідки окупації, розповіла, чи вдалося їй потрапити в рідну Одесу та побачити своїх близьких. Також спортивна гордість поділилася планами щодо боротьби на спортивному фронті. 

«Так, я була в Одесі. Вдалося побачити бабусю. Вона була дуже-дуже рада побачити мене також…Буду намагатися робити все залежне від мене і боронити фронт з мого боку, як тенісистки». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш фінальний удар – це повна ізоляція російського та білоруського спорту у світі», — Ольга Харлан доєдналася до проєкту «Спортивний фронт»

Трансляція загальнонаціонального марафону доступна для перегляду на YouTube-каналі за цим посиланням

Нагадаємо,  що у червні група 1+1 media спільно з Андрієм Шевченком, найкращим футболістом Європи 2004 року, головним тренером національної збірної України (2016-2021 рр), легендарним спортсменом, якого знають в усьому світі, та героєм України, запустили проєкт «Спортивний фронт». Це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародного спортивного комʼюніті до війни в Україні. У мережі вже доступні дев’ять, відеороликів, героями яких стали сам Андрій Шевченко, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова, бронзовий призер Олімпійських ігор Станіслав Горуна, легендарний голкіпер Олександр Шовковський, олімпійський чемпіон і срібний призер Олімпійських ігор 2016 Олег Верняєв, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан, олімпійський чемпіон Жан Беленюк, абсолютна олімпійська чемпіонка Олімпійських ігор 1996 року Лілія Подкопаєва.

Більше новин