Неймовірна історія: фанат Евертона, який допомагав українським біженцям, відзначився голом у матчі проти "Динамо" (відео)

Вболівальник англійського "Евертона", який допомав українським біженцям, вийшов на поле у благодійному матчі проти "Динамо" та реалізував пенальті у ворота киян.

Вболівальник англійського футбольного клубу "Евертон", 44-річний Пол Страттон вийшов на поле у благодійному матчі проти "Динамо" та реалізував пенальті у ворота киян. Цей чоловік допомагав українським біженцям, що тікали від війни, яку розв'язала росія. 

«Я не міг сидіти вдома і нічого не робити», — розповідає Пол.

Пол Страттон працює у міській раді Ліверпуля. Чоловік використав свою відпустку у березні, щоб допомагати на українсько-польському кордоні біженцям з України. Пол поїхав на кордон України в Пшемислі, де зустрічав українців, які тікали від війни. Щовечора по кілька годин він роздавав українським дітям шоколадки:

"Ми стоїмо прямо на кордоні, тому перше, що діти бачать, коли в'їжджають до Польщі, це нас. У них посмішка на обличчі та беруть стільки шоколаду, скільки хочуть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ“Якби ми так згуртувалися 8 років тому, загнали б окупантів за Сибір”, - футболіст Роман Зозуля

Пол розповідає, що спочатку українці недовірливо ставилися до нього та його брата та неохоче брали солодощі. Діти були такими ввічливими, що брали лише одну шоколадку, а коли хтось брав дві, то мама відтягувала дитину:

"Нам довелося почати вчити українську мову якнайшвидше, щоб просто сказати "ні, все нормально".  Ми вивчили слова і для мами, тож діти отримували маленьку порцію шоколаду, а мама — велику", — каже Пол.

Нині ж у житті Пола Страттона сталося те, про що мріють мільйони вболівальників: вийти у футболці улюбленої команди на домашній стадіон і забити м'яч у ворота суперника. Дуже знаково, що сталося це якраз під час благодійного матчу "Евертона" з київським "Динамо". На останніх хвилинах гри вболівальник вийшов на поле, та забив символічний пенальті у ворота киян.

Більше новин