Неймовірна історія: фанат Евертона, який допомагав українським біженцям, відзначився голом у матчі проти "Динамо" (відео)

Фанат Пол Страттон, який допомагав українським біженцям, став автором голу під час благодійної гри між Евертоном та Динамо (відео)

Вболівальник англійського "Евертона", який допомав українським біженцям, вийшов на поле у благодійному матчі проти "Динамо" та реалізував пенальті у ворота киян.

Поділитися:

Вболівальник англійського футбольного клубу "Евертон", 44-річний Пол Страттон вийшов на поле у благодійному матчі проти "Динамо" та реалізував пенальті у ворота киян. Цей чоловік допомагав українським біженцям, що тікали від війни, яку розв'язала росія. 

«Я не міг сидіти вдома і нічого не робити», — розповідає Пол.

Пол Страттон працює у міській раді Ліверпуля. Чоловік використав свою відпустку у березні, щоб допомагати на українсько-польському кордоні біженцям з України. Пол поїхав на кордон України в Пшемислі, де зустрічав українців, які тікали від війни. Щовечора по кілька годин він роздавав українським дітям шоколадки:

"Ми стоїмо прямо на кордоні, тому перше, що діти бачать, коли в'їжджають до Польщі, це нас. У них посмішка на обличчі та беруть стільки шоколаду, скільки хочуть".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ“Якби ми так згуртувалися 8 років тому, загнали б окупантів за Сибір”, - футболіст Роман Зозуля

Пол розповідає, що спочатку українці недовірливо ставилися до нього та його брата та неохоче брали солодощі. Діти були такими ввічливими, що брали лише одну шоколадку, а коли хтось брав дві, то мама відтягувала дитину:

"Нам довелося почати вчити українську мову якнайшвидше, щоб просто сказати "ні, все нормально".  Ми вивчили слова і для мами, тож діти отримували маленьку порцію шоколаду, а мама — велику", — каже Пол.

Нині ж у житті Пола Страттона сталося те, про що мріють мільйони вболівальників: вийти у футболці улюбленої команди на домашній стадіон і забити м'яч у ворота суперника. Дуже знаково, що сталося це якраз під час благодійного матчу "Евертона" з київським "Динамо". На останніх хвилинах гри вболівальник вийшов на поле, та забив символічний пенальті у ворота киян.

Новини по темі