Грошова компенсація від держави власникам житла, у яких безкоштовно живуть переселенці: яку суму і як можна отримати (соціальний проєкт «Прихисток»)

Скільки грошей і яким чином можна отримати компенсації від держави людям, які безкоштовно прихистили у себе переселенців?

В Україні почав діяти соціальний проєкт "Прихисток": компенсації від держави громадянам, які безкоштовно поселили у себе внутрішніх переселенців. Про це повідомляє Урядовий портал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грошова допомога переселенцям всередині України: хто може отримати, як, скільки, до якого числа варто подати документи (роз’яснення від Мінсоцполітики)

Повідомляється, що наразі в нашій країні нараховується понад 10 мільйонів громадян, які стали вимушеними переселенцями. Приблизно 2/3 з них стали внутрішніми переселенцями, тобто, поїхали не за кордон, а в більш безпечні регіони України. Люди, які їх поселили у себе на безоплатній основі, відтепер можуть отримувати від держави грошову компенсацію за кожного пожильця. Скільки і яким чином можна отримати?

ФОТО: minregion.gov.ua

Отже, на Урядовому порталі сказано:

"Власники житла, які допоможуть безкоштовно українцям з проживанням, зможуть отримати компенсацію від держави в розмірі близько 450 грн на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У застосунку "Дія" вже можна подати заявку про пошкоджене під час війни майно: інструкція

Як запропопонувати переселенцям своє житло та отримати компенсацію: інструкція

Щоб запропонувати своє житло до проживання внутрішньо переміщеним особам (переселенцям) і отримати компенсацію необхідно: 

►Подати заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або через сайт prykhystok.gov.ua про готовність прийняти у себе переселенців, натиснувши "Запропонувати житло". На цьому ж сайті можна і знайти тимчасове житло у різних регіонах України.

►При поселенні переселенців подати відповідну заяву до органу місцевого самоврядування.

До 5-го числа кожного місяця інформувати орган місцевого самоврядування про кількість днів та кількість переселенців, що у проживали в помешканні.

До 20-го числа кожного місяця отримати на банківський рахунок, вказаний в заяві, компенсацію за розміщення кожної людини (близько 450 гривень за 1 людину). 

Більше новин