У застосунку "Дія" можна подати заявку про пошкоджене під час війни майно: інструкція

Як подати заявку на компенсацію за зруйнований дім чи квартиру
Pixabay/VisionPics

Як подати заявку на компенсацію за житло?

Поділитися:

У "Дії" можна залишити заявку на компенсацію за зруйнований дім чи квартиру.  Через повномасштабне вторгнення росії тисячі громадян залишилися без домівок у різних містах країни. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям відшкодують втрачене та пошкоджене під час війни майно: коли можна буде подати відповідну заявку в додатку "Дія"

В "Дії" можна подати заявку про пошкоджену нерухомість:

  •  приватні будинки (садибні, дачні та садові),
  •  квартири,
  •  інші житлові приміщення (на які зареєстровано окреме право власності, а не в складі будинку).

Як подати заявку про пошкоджене майно у "Дії"

  •   Оновіть застосунок
  •   У розділі Послуги оберіть "Пошкоджене майно". 
  •   Заповніть форму, вказавши необхідну інформацію (дані про об'єкт, що було пошкоджено, фото та опис пошкоджень та контактні дані) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працює "Дія" під час війни: чому зникли документи та сертифікати про вакцинацію та які функції більше не доступні

Подати заяву може тільки власник житла. Для заповнення форми знадобляться дані про об‘єкт, фото й відео пошкодження та ваші контакти.

Після реєстрації повідомлення очікуйте на інформацію про початок процедури оцінки та компенсації, що будуть визначені урядом найближчим часом.

Надскладний рік для освітян: як надолужити навчальні втрати, розповіли у "Сніданку з 1+1", який виходить у будні з 06:30 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна та на YouTube:

Новини по темі