Ця ягода відзначається не лише смаком, а й корисними властивостями, що допомагають зміцнити здоров’я в холодну пору року. Найкраще вживати її у свіжому вигляді, щоб зберегти максимальну кількість вітамінів.
Підтримує зір. Високий вміст вітаміну А робить хурму корисною для здоров’я очей. Регулярне вживання цієї ягоди допомагає зберегти зір, запобігаючи розвитку таких проблем, як сухість очей та зниження гостроти зору.
Покращує травлення. Хурма багата на харчові волокна, що допомагають стимулювати роботу шлунково-кишкового тракту, що особливо актуально взимку, коли ми часто вживаємо важку їжу.
Корисна для серця. Хурма містить калій і магній, які допомагають зменшити тиск у судинах, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань.
Укріплює шкіру та волосся. Вітаміни A і E допомагають підтримувати здоров’я шкіри, роблять її гладенькою, а також сприяють здоровому росту волосся..
Підтримує імунітет. Хурма містить високий рівень вітаміну C, що захищає від простудних захворювань та грипу.
Обмежуйте споживання хурми, якщо у вас є проблеми з шлунково-кишковим трактом, оскільки в ній є речовини, які можуть посилити симптоми.
Найпопулярніші сорти хурми — це Корольок і Шарон. Шарон є варіацією на основі хурми і його вирощують в Ізраїлі. Він не містить терпкості, має м’якший смак і яскравий колір. Корольок — популярний в Україні та країнах Європи. Має темний колір і медовий аромат. Його можна їсти навіть недозрілим, оскільки в ньому немає терпкості.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не поспішайте відмовлятись від солодкого: 7 корисних властивостей чорного шоколаду, про які ви не знали