Не поспішайте відмовлятись від солодкого: 7 корисних властивостей чорного шоколаду, про які ви не знали
Чорний шоколад може стати не лише приємним задоволенням для смакових рецепторів, а й справжнім суперфудом, який може покращити роботу серця і ваш настрій.
Здається, день не вдався, поки не розгорнеш плитку улюбленого шоколаду, аби покращити собі настрій. Проте через стереотипи про «зайві калорії» і «солодке від якого набирають зайву вагу» багато хто відмовляється від цього задоволення. А от і дарма.
Справжній чорний шоколад з високим вмістом какао — це не просто ласощі, а корисний продукт, який здатен позитивно впливати на організм. І ми вас в цьому переконаємо.
Розповідаємо про 7 науково доведених властивостей чорного шоколаду, про які варто знати кожному.
1. Багатий на поживні речовини
У якісному чорному шоколаді (70% какао і більше) міститься клітковина, залізо, магній, мідь, марганець, калій і фосфор. Простими словами — це будівельний матеріал для вашої енергії, кровообігу та міцних кісток.
А ще в ньому є здорові жири, які підтримують роботу серця. Головне не переїдати: кілька шматочків на день достатньо, щоб отримати користь без шкоди для фігури.
2. Джерело антиоксидантів
Чорний шоколад — один із лідерів серед продуктів за вмістом антиоксидантів. Поліфеноли та флавоноїди, які в ньому містяться, допомагають боротися з ризиками різних хвороб. Тож кілька шматочків чорного шоколаду можуть допомогти вашому організму залишатися молодим і здоровим довше.
3. Покращує кровообіг і допомагає контролювати тиск
Флавоноїди з какао стимулюють судини розширюватися, покращуючи кровообіг і знижуючи артеріальний тиск. Це особливо корисно для людей, схильних до гіпертонії.
4. Знижує рівень «поганого» холестерину
Дослідження показують, що регулярне помірне споживання чорного шоколаду може зменшити кількість «поганого» холестерину і водночас підвищити рівень «хорошого». Антиоксиданти захищають клітини від окислення, а це означає — менше ризику серцевих проблем.
5. Зменшує ризик серцево-судинних захворювань
Чорний шоколад — справжній друг вашого серця. Його сполуки допомагають запобігати утворенню холестеринових бляшок і покращують роботу судин. За даними науковців, ті, хто їсть шоколад кілька разів на тиждень, мають менший ризик серцевих хвороб, ніж ті, хто повністю відмовляється від нього.
6. Допомагає вашій шкірі
Флавоноїди з чорного шоколаду можуть покращити кровообіг у шкірі, зробити її більш зволоженою, еластичною і навіть захистити від сонячних променів. Звісно, це не означає, що можна відмовитися від крему з SPF, але шоколад дійсно може працювати як додатковий щит для вашої краси.
7. Підтримує мозок і покращує настрій
Чорний шоколад стимулює вироблення ендорфінів — гормонів щастя, які дарують нам відчуття задоволення. До того ж, завдяки кофеїну й теоброміну, він підвищує концентрацію, покращує пам’ять і допомагає швидше мислити. Не дарма кажуть про те, що шматочок шоколаду — найкраща підтримка перед важливою зустріччю або екзаменом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як підняти рівень вітаміну D восени: 7 продуктів для енергії та гарного настрою