Літо – сезон консервацій і закруток. Саме час робити помідори на зиму аби дивувати рідних смачними овочами.
Консервування – традиційне заняття багатьох жінок напередодні осені. Це - будь-який технологічний процес, що значно подовжує строк збереження продуктів у придатному для вживання в їжу вигляді з повним або частковим збереженням їхньої харчової цінності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малосольні огірки швидкого приготування: 3 смачних рецепти
Консервовані помідори — це помідори, зазвичай очищені від шкірки, які закриваються в банку після теплової обробки. Пропонуємо легкий рецепт смачної консервації, яка кожному під силу.
Покроковий рецепт маринування помідорів
Необхідні інгредієнти для приготування консервованих помідорів
- петрушка - 6 гілочок;
- кріп - 8 парасольок;
- часник - 3 зубчики;
- лавровий лист - 3 шт;
- сушена гвоздика - 3 бутони;
- запашний перець - 9 горошин;
- помідори - 1-2 кг;
- вода - 1.5 л;
- сіль - 2.5 ст. л;
- цукор - 100 гр;
- оцет 9% - 1.5 ст. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Огірки з кетчупом чилі: новий варіант легендарного рецепту консервованих огірків на зиму
Мариновані помідори: спосіб приготування
- Простерилізуйте спершу банки окропом, поступово додавши невелику кількість води.
- До пустої банки додайте 3 гілочки петрушки, 4 парасольки кропу і половину часнику, нарізаного шматочками.
- Покладіть до зелені лавровий лист, перець та гвоздику.
- Зверху викладіть помиті помідори.
- Зелень, що залишилася висипайте наверх.
- Влийте в банку окріп, накрийте кришкою і залиште стояти так на 15 хвилин.
- Злийте рідину з банки в каструлю і додайте туди сіль, цукор та оцет. Перемішайте.
- Доведіть до кипіння і варіть кілька хвилин.
- Розлийте готову рідину по банках.
- Закрутіть.
Зберігайте рецепт маринованих помідорів та діліться з друзями!
Дізнавайтеся більше смачних рецептів на сайті 1+1:
Loading...