Огірки з кетчупом чилі: новий варіант легендарного рецепту консервованих огірків на зиму
Рецепт огірків з кетчупом чилі та імбирем.
Легендарним рецептом консервованих огірків з кетчупом чилі поділився відомий шеф-кухар Євген Клопотенко. Втім, він додав до рецепту й трохи й від себе: до вже всім звичного маринаду з кетчупом чилі Євген додав імбир.
"Якщо хочете сподобатися жінці — зробіть їй солоні чи мариновані огірки. Це не жарт. Як готувати я вам покажу і розкажу. До речі, огірковий лайфхак від мене: після того, як помиєте огірки, то замочіть їх у воді на 4-5 годин. Так огірки стануть ще хрумкішими", — написав Євген Клопотенко на своїй сторінці в Instagram.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати малосольні огірки з йодованою сіллю: рецепт від Євгена Клопотенка
Огірки з кетчупом чилі на зиму: рецепт
Інгредієнти:
На 5 літрових банок
Сміливо можна додавати суцвіття кропу, листя вишні, хрону, смородини, лаврове і часник.
Рецепт приготування огірків з кетчупом чилі
1. На 7 склянок води додайте 2 ст. л. солі, склянку цукру, 6-8 ст. л. кетчупу чилі та столову ложку імбиру.
2. Прокип‘ятіть, вимкніть і додайте склянку оцту.
3. У стерилізовану банку (це її треба 20 хвилин потримати у духовці при температурі 180 градусів) покладіть 400г огірків, гвоздику, горошину духмяного перцю, декілька горошин чорного перцю, залийте маринадом і потримайте банку без кришки в окропі 10-15 хвилин.
4. Закупорте банки з огірками та залиште, аби вони трохи охололи. Переставте у прохолодне місце для зберігання.