Міфи про сонцезахисні окуляри, які потрібно спростувати

Що насправді є важливим при виборі модного аксесуару.

Маст хев будь-якого літа – це сонцезахисні окуляри. Від сезону до сезону тренди змінюються, та важливим залишається те, що вони виконують надважливу функцію захисту очей від ультрафіолету. Ми пропонуємо вам переглянути добірку найпоширеніших міфів про сонцезахисні окуляри, щоб вибирати літній аксесуар правильно. 

Чим дорожчі окуляри, тим кращий захист 

Насправді, скільки б не коштували ваші окуляри, на їхню здатність захищати очі від шкідливого впливу ультрафіолетових променів це не впливає. Перед покупкою уважно читайте етикетку товару. Чим вищий відсоток блокування, тим кращі окуляри. А ціна не має значення.

фото: unsplash.com

Товщина скла не важлива

Тонким скельцям справді важче стримувати ультрафіолет, тому захист у таких окулярів менший. Тут важливо знати, що коли ми вдягаємо темні сонцезахисні окуляри, наші зіниці розширюються. Тоді ультрафіолет проникає до очей у більшій кількості, аніж коли ми зовсім без окулярів. Тож окуляри краще обирати з товстими скельцями.

фото: unsplash.com

Подряпини – то пусте

Подряпини та мілкі дефекти лінзи на здатність окулярів захищати наші очі від UVA і UVB променів не впливають, та це може бути шкідливим для зору. Якщо на лінзах з’явилися подряпини, і ви довго користуємося такими окулярами, то це призводить до перевтоми й зниження зору. Тож окуляри із затертими скельцями краще не носити.

Колір лінзи впливає на захист від сонця

Жовті, зелені, чи сірі – обирайте сміливо той колір, під фільтром якого ви бажаєте споглядати цей світ. На захисні властивості від шкідливого ультрафіолету це не впливає. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наймодніші сонцезахисні окуляри весни 2019

фото: unsplash.com

Темні окуляри краще захищають від ультрафіолету

Насправді — ні. Тільки поляризовані лінзи блокують вплив сонячного проміння на рогівку ока. Тому обирайте тільки справді корисні окуляри, які захищатимуть вас від ультрафіолету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати сонцезахисні окуляри залежно від типу обличчя 

фото: unsplash.com

У сонцезахисних окулярів є термін придатності

Зовсім не важливо, скільки років вашим окулярам. Якщо вони в хорошому стані, без дефектів та подряпин, то можете сміливо носити їх ще стільки ж, ба навіть більше. Тож немає жодної необхідності щосезону змінювати сонцезахисні окуляри.

фото: unsplash.com

Більше новин