«Найважливіше — віддати час найближчим і найдорожчим»: надихаючі цитати-поради від Алли Мазур до Всеукраїнського дня боротьби проти раку молочної залози

Всеукраїнський день боротьби проти раку молочної залози: надихаючі цитати-поради від Алли Мазур, яка перемогла хворобу

Алла Мазур, ведуча ТСН. Тиждень на 1+1 Марафон і у ютубі, у 2019 році публічно повідомила про свою боротьбу з раком та закликала жінок не ігнорувати медичні обстеження. У своїх інтерв'ю Мазур ділиться важливими уроками, які вона винесла з власного досвіду боротьби з онкологією. З нагоди Всеукраїнського дня боротьби проти раку молочної залози ми зібрали найважливіші цитати Алли з її спеціального інтерв’ю для видання ELLE.UA, які можуть стати прикладом для всіх, хто проходить через хворобу.

Відключіть емоції та складіть план

«Є у мене така властивість, помножена на роки роботи в прямому ефірі: відкладена реакція. І це дуже виручає. Коли не впадаєш в паніку, не пірнаєш у трагедію, а переводиш її на рівень проблеми, яку треба і можна вирішити. Емоції роблять тебе слабшою. Чіткий план дій допомагає концентруватися».

instagram/allamazurofficial

Цінуйте час

«Найважливіше — віддати час найближчим і найдорожчим: рідним. Тепер я ще більше ціную кожну хвилину з сином, коли він ділиться секретиками, і ми смачно й неспішно обговорюємо все на світі».

Говоріть про свою хворобу

«Рак у нас досі стигматизований. Страх розказати про нього навіть рідним багатьом заважає почати лікування вчасно. Мене підтримав сміливий крок Яніни Соколової. Рада, що разом зі мною ще кілька відомих людей розказали свою історію боротьби. В цьому сенсі ми поступово стаємо більш відкритими і цивілізованим».

instagram/allamazurofficial

Не замовчуйте хворобу та звертайтеся по допомогу

«Важливо не замовчувати свою проблему. Рідні та друзі завжди підтримають, підкажуть, допоможуть: навіть знайти краще місце і спосіб лікування. Скласти план і йти за ним».

Закликаємо всіх українок берегти своє здоров’я, регулярно обстежуватися та не боятися відкрито говорити про хворобу, адже своєчасне лікування рятує життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Намагаюся в кожний день, дарований долею, принести більше тепла і любові»: Алла Мазур розповіла про свою боротьбу з раком та дала поради жінкам, які нині проходять через подібний досвід

 

Більше новин