Про світлих людей: Наталія Мосейчук поділилася історією волонтера з епілепсією, який від початку великої війни присвятив життя допомозі іншим

Наталія Мосейчук поділилася щемливою історією волонтера з епілепсією, який від початку повномасштабної війни присвятив життя допомозі іншим

Ведуча 1+1 Марафон Наталія Мосейчук поділилася щемливою історією волонтера з епілепсією, який від початку повномасштабної війни присвятив своє життя допомозі іншим людям.

Вона опублікувала в Instagram спільне фото з Олегом Бібіковим, зроблене під час розбору завалів біля Охматдиту. Мосейчук розповіла, як українці згуртувалися після жахливої ​​трагедії, яка сталася у понеділок, 8 липня, коли Росія масово обстріляла Україну.

«Так буває, що в місці, де темні сили скоїли злочин, збираються світлі люди. Це - Охматдит. Кого тільки там не зустрічала цими днями. І, знаєте, чомусь усі, хто приносив їжу, ставав у ланцюги, що передавали воду та медикаменти, розчищали завали, відновлювали електроживлення, збирали і виносили речі з ординаторських, палат, операційних та маніпуляційних - чомусь всі ці люди здавалися мені дуже і дуже знайомими. І практично всі віталися», – написала ведуча.

Мосейчук також розповіла про зустріч на місці подій із Олегом із Чернігова – талановитим кухарем, волонтером та засновником благодійного фонду. Вона поділилася його історією та розповіла, що він з дитинства мріяв стати кухарем, незважаючи на свій діагноз – епілепсія.

«Та він не здався. Хитрістю Олег вступив у профільний виш, де довів усім - у нього талант. А далі була робота. Крок за кроком, від маленького кафе - до мережі піцерій та пекарні в Чернігові», - поділилася вона.

Після початку повномасштабної війни Олег зі своєю командою всіма силами допомагали цивільним та українським захисникам, які у найважчих умовах захищали Чернігів від російських окупантів. Згодом Олег створив благодійний фонд «Іскра добра».

«Він завжди наголошує – «їжа зближує». З 2022-го команди фонду з’явилися, крім Чернігова,  в Сумах, Києві та Херсоні. Скоро будуть і в Дніпрі. За цей час волонтери приготували понад 2 млн обідів та 1,7 млн фудпаків для тих, хто цього потребує. І зупинятися вони не збираються. Їздять на прикордоння, їздять у прифронтові селища і годують дітей , стариків, усіх, хто потребує. Тож коли росіяни вдарили ракетою по Охматдиту, я зовсім не здивувалася побачивши Олега тут. За кілька годин він з Чернігова з друзями примчали до лікарні
 і привезли сотні піц. І не лише піци! А ще гаряче харчування, вода, солодке - все, щоб герої, які допомагали, рятували, розбирали завали, не були голодними», - поділилася Мосейчук.

Нагадаємо, 1+1 media як генеральний медіапартнер разом із кураторкою та головою опікунської ради Школи Супергероїв, ведучою 1+1 Марафон Наталією Мосейчук оголосили збір на 1 мільйон гривень для відновлення класу та бібліотеки. Як приєднатись до збору, читайте за посиланням.

Раніше Наталія Мосейчук відвідала зруйновану школу супергероїв у лікарні Охмадит та поділилася щемливими спогадами про неї. Подробиці - у сюжеті Сніданку з 1+1.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Душа болить»: Наталія Мосейчук побувала на місці зруйнованої школи супергероїв в Охматдиті та поділилася спогадами про неї​​​​​​​

Більше новин