Російська ракета зруйнувала Школу Супергероїв в Охматдиті: як приєднатися до збору на відновлення

В Охматдиті зруйновано школу супергероїв: як приєднатися до збору на відновлення

В Охматдиті зруйновано школу супергероїв: як приєднатися до збору на відновлення

Поділитися:

У понеділок, 8 липня, внаслідок чергового ракетного обстрілу росіянами знищено клас і бібліотеку освітнього центру ГУ Школи Супергероїв, що знаходився на території дитячої лікарні Охматдит в українській столиці.

При обстрілі також постраждали відділення та самої лікарні разом із її маленькими пацієнтами. У Школі навчалося за весь час понад 1000 дітей, які проходили лікування у стаціонарі. Охматдит — перша лікарня, де було розпочато проєкт та створено перший освітній центр державної установи.

1+1 media як генеральний медіапартнер разом із кураторкою та головою опікунської ради проєкту, ведучою 1+1 Марафон Наталією Мосейчук оголошують збір на 1 мільйон гривень для відновлення класу та бібліотеки Школи Супергероїв. Допомагає в організації збирання благодійний фонд Солом'янські котики.

«Зруйновано наш перший осередок, зроблений за всіма стандартами — кожен з команди вклав душу в нього. Так само й з бібліотекою, ми дуже довго чекали, поки добудується приміщення — це був величезний простір для книжок. Там же відбувалися заняття, круглі столи, інтерактивні зустрічі. Насправді, росіяни такими злочинами дають нам мотивацію — адже ми абсолютно переконані, що зробимо новий клас ще кращим, більшим і сучаснішим», - прокоментувала Мосейчук.

Школа Супергероїв

Школа Супергероїв – державна установа з 2022 року, заснована Кабінетом Міністрів України завдяки підтримці Офісу Президента та першої леді Олени Зеленської. Наразі в Україні працює 17 освітніх центрів ГУ, які забезпечують право на освіту дітей, які перебувають на стаціонарному лікуванні у різних куточках країни.

«Повністю зруйнований перший клас в Охмадит, з якого почалася історія маштабування мережі Шкіл Супергероїв. Також зазнали пошкоджень бібліотека і клас для дошкільнят. Школи супергероїв — це школи в лікарнях, які надають освіту тяжкохворим дітям, які проходять лікування діалізом, мають онкологічні захворювання, ВІЛ/СНІД і не тільки», – каже Євгенія Смірнова, заступниця Міністра освіти і науки України й засновниця Школи Супергероїв.

Школа Супергероїв

Вона наголосила, що головне, що діти у класах та працівники не постраждали.

«Але пошкоджені приміщення — це не головне. Головне, що діти в класах і працівники не постраждали. Завали продовжують розбирати.  І яка б зараз лють нас не переповнювала, ми маємо боротися далі.  Ми відновимо не тільки цей клас, а і продовжимо розбудовувати мережу», — зазначила Смірнова.

Школа Супергероїв

Поки оцінюються збитки, до збору можна приєднатися вже зараз – зробити донат на відновлення Школи Супергероїв можна за посиланням на банку Mono від Солом'янських котиків.

Крім того, підтримати Охматдит можна за посиланням. До збору коштів для медичної установи приєдналися і телеканали, залучені до Марафону Єдині новини — в ефірі глядачі можуть перейти QR-кодом і зробити донат.

У понеділок, 8 липня країна-агресорка Росія вдарила по одному з приміщень дитячого медичного закладу Києва. Станом на 9 квітня у Києві в результаті російських ракетних обстрілів 8 липня загинули 29 осіб, серед яких чотири дитини.

У соцмережах Соломія Вітвіцька, Неля Шовкопляс, Катя Осадча, Наталія Мосейчук та інші відомі українці з болем та злістю відреагували на удар РФ по дитячій лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучі й журналісти 1+1 media звернулися до міжнародної спільноти з закликом зупинити геноцид росії проти України

Новини по темі