Класичний рецепт консервацій огірків у кетчупі чилі пробувала готувати чи не кожна господиня. Його передавали від бабусі до мами й від мами до доньки. Проте сучасні дівчата могли й не чути про традиційний маринад.
Мариновані огірки — овочеві консерви, до складу яких обов'язково входить оцтова кислота, що забезпечує консервуючу дію в процесі маринування. Мариновані огірки готують шляхом заливки плодів маринадом з подальшою пастеризацією.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мариновані помідори: покроковий рецепт приготування
Огірки з кетчупом чилі мають хрумкий та пікантний смак. Він буде до вподоби кожному, хто спробує. Рецепт маринованих огірків з кетчупом чилі дивіться нижче.
Огірки з кетчупом: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- Огірок - 2 кг
- Вода - 6 ст.
- Цукор - 1 ст.
- Оцет (9%) - 1 ст.
- Сіль - 2 ст. л.
- Кетчуп "Чилі" - 1 пакет (300 г)
- Кріп - 1 пучок
- Хрін (листя) - 1 пучок
- Перець чилі зелений – на свій смак
- Часник (на літрову банку) - 2 зубчики
- Лист лавровий (на літрову банку) - 2 шт.
- Перець чорний горошком (на літрову банку) - 5 шт.
Спосіб приготування маринованих огірків в кетчупі чилі
- Вимийте огірки та залийте холодною водою на 4 години.
- Вимийте банки та кришки й стерилізуйте зручним для вас способом.
- У підготовлені літрові банки на дно викладіть нарізаний кріп, листя хрону, перець гострий на смак як полюбляєте, 2-3 лаврових листки, 5-6 штук перцю чорного горошком та 2 зубчики часнику.
- Щільно розкладіть огірки в банки.
- Залийте кип’ячену воду, накрийте кришками та залишіть на 20 хвилин.
- Як час завершиться, злийте воду.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як маринувати огірки: поради щодо консервації і два смачні рецепти
Як приготувати розсіл для огірків з кетчупом чилі
- У невелику каструлю влийте 6 стаканів окропу.
- Додайте 1 склянку цукру, 2 столові ложки солі, пакет томатного кетчупу «Чилі» та 1 стакан оцту.
- Усе перемішайте, поставте на вогонь та доведіть розсіл до кипіння.
- Розсіл, що ви отримали, розлийте по банках з огірками й закрутіть кришки. Не забудьте укутати банки з маринованими огірками ковдрою до охолодження.
Дізнавайтеся більше смачних рецептів на сайті 1+1:
Loading...